SI U FORMUAN BABASTARS DHE PINT?!

By

Rap-i është rrymë e muzikës shumë e përhapur dhe e popullarizuar në vendin
tonë. Kjo muzikë ka prejardhjen nga kultua afroamerikane. Filloj të përhapet nga
fundi i viteve 1960 në qytetin e New York-ut. DJ-ët, të cilit në diskoteka lëshonin
muzikën Rap që po përhapej me një frym të jashtazakonshme, lëshonin edhe fjalë
me prapavijë ose fjalë qesharake të drejtuar dikujt që të nxisnin një lloj “lufte”
mes vete, në një gjuhë e rrugeve ne te shprehur. Atë e bënin me rima dhe me ritmin të muzikës.
Historia e Hip-Hopit Kosovarë është e pasur në secilin aspekt që e bënë për të
qenë një muzikë e vërtetë rruge. Filluan grupe të ndryshme, si Ritmi I rrugës e
reper të pavarur si Mc beka. Por sot e gjitha ka ndryshuar si në botë ashtu edhe
tek ne. Nëse për diqka jemi me hapin e kohës atëher fjala është për Rap-in. Kur
bëhet fjalë për këtë muzikë menjëher na paraftyrohen dy labelat më në zë
Kosovarë Baba Stars dhe P.I.N.T e për më shumë rreth histroriatit të tyre, ndiqeni
linkun e mëposhtëm.

Artikuj të ngjashëm