Rruga drejt lumturisë (dhe suksesit) gjatë gjithë jetës varet nga 4 zgjedhje të lehta

By

Arritja e lumturisë nuk ka të bëjë me ndjekjen e ylberit apo pritjen e momentit të përsosur. Është një udhëtim, jo ​​një destinacion. Si dikush që stërvit liderët, shpesh u kujtoj atyre që të pranojnë se lumturia nuk është një konstante, por një seri momentesh.

Pavarësisht nëse jeni në një rol udhëheqës ose një kontribues individual, inkurajoni veten dhe ata me të cilët drejtoni ose punoni që të gjeni gëzim në fitore të vogla, të tilla si përfundimi i një detyre sfiduese ose lavdërimi i një kolegu për punë të jashtëzakonshme. Festimi i suksesit në baza të rregullta dhe nxitja e një kulture mirënjohjeje mund të ketë një ndikim të rëndësishëm pozitiv në mirëqenien tuaj të përgjithshme.

Më e rëndësishmja, arritja e lumturisë kërkon që ne të bëjmë një inventar se kush jemi, ku po shkojmë dhe si po e përjetojmë udhëtimin gjatë rrugës. Këtu janë katër këshilla për t’ju ndihmuar të lundroni në rrugën tuaj drejt lumturisë dhe suksesit

  1. Përqafoni veçantinë tuaj

Është shumë e lehtë të krahasojmë veten me të tjerët. Platformat e mediave sociale, në veçanti, e përforcojnë këtë tendencë. Ky krahasim i vazhdueshëm mund të çojë në një cikël të dëmshëm vetë-dyshimi, ankthi dhe pasigurie.

Shpesh harrojmë se kur e krahasojmë veten me të tjerët, shikojmë vetëm pamjet e jetës së tyre. Ne vendosim pritshmëri jorealiste për veten tonë, duke ndjekur një version të pakapshëm suksesi që mund të mos përputhet me pasionet, vlerat dhe pikat tona të forta

Ne duhet të vlerësojmë vetëpranimin dhe të njohim individualitetin tonë dhe jo atë të të tjerëve. Ne kemi talente, përvoja dhe perspektiva unike që formojnë atë që jemi. Pra, në vend që të kërkojmë vërtetimin dhe miratimin përmes krahasimeve të jashtme, ne duhet të përqafojmë veçantinë tonë dhe të përqendrohemi në përmirësimin e vetvetes. Çdo gjë më pak do të ishte një fyerje për inteligjencën dhe dinjitetin tonë.

  1. Mësoni nga gabimet tuaja

Suksesi ia vlen të festohet, por është po aq e rëndësishme të mësojmë nga dështimet tona. Fatkeqësisht, obsesioni ynë me suksesin mund të na bëjë të besojmë se çdo gjë më pak se përsosmëria nuk ia vlen. Ky lloj të menduari krijon frikë, e cila mund të na dekurajojë që të ndërmarrim rreziqe dhe të ndjekim qëllimet tona. Duke përqafuar një këndvështrim më të nuancuar të suksesit dhe në rastet kur dështojmë në të, ne mund të çlirohemi nga kjo frikë dhe të zgjerojmë këndvështrimin tonë.

  1. Merrni përgjegjësinë për jetën tuaj

Edhe nëse jeta ju ka bërë një dorë të vështirë, zgjedhjet që bëni mund ta drejtojnë udhëtimin tuaj drejt lumturisë. Përqafimi i përgjegjësisë personale ju jep fuqinë për të formësuar jetën tuaj, për t’u ngritur mbi sfidat dhe për të ndjekur shanset për përparim dhe arritje.

  1. Shmangni vetëkënaqësinë

Kur arrijmë qëllimet dhe ëndrrat tona të mëdha, është një ndjenjë emocionuese e arritjes. Por le të jemi të vërtetë. Suksesi mund të qetësojë edhe njerëzit më të zgjuar në një ndjenjë të rreme sigurie, duke i bërë ata të besojnë se janë të pathyeshëm. Kjo është kur vetëkënaqësia zvarritet, duke penguar rritjen tonë dhe duke bllokuar rrugën drejt arritjeve të mëtejshme.

Për të shmangur kurthet e vetëkënaqësisë, sipërmarrësit e lumtur dhe të suksesshëm kultivojnë një mentalitet rritjeje që i mban ata të hapur ndaj ideve të reja dhe inkurajon rreziqe të llogaritura për të krijuar dhe për të inovuar. Ata qëndrojnë në tokë dhe kërkojnë reagime nga kolegët, mentorët dhe klientët. Pra, mos mendoni se nuk mund të humbni. Jini të përulur, dëgjoni këndvështrimet e të tjerëve dhe mësoni vazhdimisht prej tyre. Do t’ju shërbejë mirë në rrugën tuaj drejt lumturisë.

Artikuj të ngjashëm