Ndërron jetë aktorja dhe modelja e njohur

By

Cicely Tyson, aktorja ikonike dhe me ndikim, vdiq në moshën 96 vjeçare.

Cicely Tyson, një ikonë e vlerësuar me çmime e skenës dhe ekranit që theu barrierat për aktoret zezake me dinjitet më të lartë, vdiq të enjten, konfirmoi menaxheri i saj i vjetër Larry Thompson.

Ajo ishte 96 vjeçe ndërsa në deklaratën familjare nuk u zbuluan shkaqet e vdekjes.

Ajo luajti ish-skllevër, ikona të të drejtave civile, korrupsione aksionesh, besëlidhës, nëna dhe gra të tjera të komplikuara – duke sjellë një ndjenjë thellësie, fisnikërie dhe hiri për çdo personazh.

Lista e filmave të saj përfshin disa nga filmat dhe shfaqjet televizive më të famshme që shfaqin gratë me ngjyrënë rolet kryesore: “Sounder” (1972), “Autobiografia e Miss Jane Pittman” (1974), “Roots” (1977), “The Marva Collins Story “(1981),” Gratë e Brewster Place “(1989) dhe” Ndihma “(2011).

Burimi: CNN

Artikuj të ngjashëm