Kjo bimë ka aftësinë e ‘rrallë’ për të transformuar plotësisht gjumin tuaj

By

Një bimë e veçantë ka një aftësi “të rrallë” që mund të transformojë gjumin tuaj nëse e mbani në dhomën tuaj të gjumit.

Bima e gjarprit jo vetëm që duket e mrekullueshme, por mund të përmirësojë jetën tuaj duke pompuar oksigjen në banesën tuaj.

Snake Plant: Care & Growing Guide

Ndryshe nga bimët e tjera, ajo lëshon të gjithë oksigjenin e saj gjatë natës, kështu që ju merrni një nxitje shtesë të oksigjenit.

Të kesh furnizim të bollshëm me oksigjen gjatë gjumit të ndihmon të dremitesh më mirë dhe përmirëson disponimin dhe vigjilencën mendore të nesërmen.

Nivelet më të ulëta të oksigjenit mund të rezultojnë në dhimbje koke kur zgjoheni, dhe nivelet më të larta inkurajojnë trurin të qëndrojë në gjumë më të thellë dhe më restaurues, kanë sugjeruar studimet.

Patch Plants thotë: “Bima e gjarprit rritet kryesisht në të gjithë Afrikën, në kushte shumë të thata.

“Është mësuar në vende kaq të nxehta saqë gjatë ditës i mban të gjitha poret e tij plotësisht të mbyllura, në mënyrë që të mos humbasë ujë nga avullimi.

“Kur temperatura ftohet gjatë natës, poret e saj hapen, duke liruar të gjithë oksigjenin që mban brenda.”

Për çdo 150 gram bimë, çlirohen 32 gram oksigjen – çdo ditë një i rritur konsumon rreth 550 litra oksigjen.

Jo vetëm që kjo bimë mund të sigurojë një mjedis të pasur me oksigjen gjatë natës, por gjithashtu largon kimikatet e dëmshme nga ajri.

Gjëra të tilla si ksilen, trikloroetileni, tolueni, benzeni dhe formaldehidi filtrohen nga uzina speciale. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm