Shfaqja e famshme ndalohet në Turqi për shkak të ‘përmbatjes satanike dhe pagane’

By

Presidenti i Turqisë ka urdhëruar që të ndërmerren hapa kundër mediave si programet televizive që konsiderohen në kundërshtim me “vlerat themelore” të Turqisë.

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan, në një deklaratë të publikuar të shtunën në Gazetën Zyrtare, tha se vendimi synon të eliminojë efektet e dëmshme të programeve televizive me përmbajtje të huaj që janë përshtatur në Turqi dhe të mbrojë kulturën turke.

Të gjitha masat paraprake do të merren kundër prodhimeve që ndikojnë negativisht në familje, fëmijët dhe të rinjtë, përmes ligjeve dhe kushtetutës turke. Fëmijët dhe të rinjtë do të mbrohen nga “mesazhet e përcjella përmes simboleve të caktuara”, thuhet në vendim, pa elaboruar.

Mbikëqyrësi i medias i Turqisë, Këshilli i Lartë i Radios dhe Televizionit, tashmë ka kompetenca të gjera dhe mund të gjobisë mediat ose të urdhërojë ndërprerje të përkohshme për kanalet televizive që janë kryesisht kritike ndaj qeverisë për shkeljen e vlerave turke. Ajo gjithashtu ka gjobitur kanalet për përmbajtje erotike ose LGBT.

Gjithashtu është ndaluar adaptimi turk i shfaqjes ndërkombëtare  të Fox TV, “The Masked Singer”, ku të famshëm performojnë me kostum për të fshehur identitetin e tyre. Shfaqja është kritikuar në internet për përmbajtje të supozuar satanike dhe pagane. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm