Fjetja në dyshek jo të rehatshëm, shkakton stres dhe ankth

By

Nga të gjitha gjërat që mund të shkaktojnë stres dhe ankth te njerëzit, gjumi i keq është një nga faktorët më me ndikim. Kur, pas një dite të gjatë pune, dikush nuk është në gjendje të flejë siç duhet, mund t’i lërë ata të ndjehen të çuditshëm dhe të lodhur ditën tjetër. Gjatë një periudhe kohore, mund të shkaktojë probleme të shëndetit mendor dhe emocional.

Shtrati luan një rol të madh në ndihmën e gjumit. Dysheku mbi të cilin flini mund të ndihmojë ose të prishë ciklin tuaj të gjumit. Priyanka Salot, bashkëthemeluese e The Sleep Company, thotë se gjendja e thellë e gjumit është kur trupi juaj fillon të kryejë detyrat e tij restauruese që promovon rregullim të shëndetshëm emocional dhe ndihmon trurin tuaj të përpunojë në mënyrë efikase informacionin.

“Sa më i rehatshëm dhe i mbështetur të jeni, aq më lehtë është të hyni në këtë gjendje. Nëse materialet e përdorura në dyshek nuk janë ndërtuar për përdorim afatgjatë, mund të jetë një terren ushqyes për alergenet dhe marimangat e pluhurit. Kjo jo vetëm që shkakton një sërë gjendjesh të lëkurës dhe të frymëmarrjes, por gjithashtu çon në gjumë të thyer”, ka thënë ajo.

Sipas Salot, një dyshek i keq mund të ulet me kalimin e kohës, të mbajë nxehtësi të tepërt dhe të japë mbështetje të dobët për trupin tuaj, të cilat të gjitha mund t’ju ​​parandalojnë të hyni në një cikël gjumi restaurues. “Gjumi i prishur çon në lodhje gjatë ditës tjetër, shqetësim, i cili përfundimisht ju bën të ndiheni të paplotësuar ose të shqetësuar, kjo vetëm rrit ndjenjën e ankthit”, ka vazhduar ajo.

Dhe nëse dikush do të grumbullojë mjaft nga këto net të pakëndshme, ata ka të ngjarë të shohin një rënie në nivelet e energjisë, të mos jenë në gjendje të përqendrohen gjatë ditës, duke çuar në një rënie të oreksit dhe disa shenja të tjera treguese të depresionit.

Artikuj të ngjashëm