Të famshëm që hynë në borxhe miliona dollarë dhe deklaruan falimentimin

By

 

Michael Jackson raportohet se ishte të paktën 400 milion dollarë borxh kur vdiq papritur në 2009.

Image result for michael jackson

Sasi të mëdha shpenzimesh detyruan Jackson të merrte kredi, shumë prej të cilave ai kurrë nuk i ktheu. Problemet me paratë e Jackson u përkeqësuan pasi ai u përfshi në padi të shumta të shtrenjta dhe interesi për borxhin e tij u rrit. Në kohën e vdekjes së tij, një kontabilist ligjor vlerësoi se Jackson i detyrohej 400 deri në 500 milion dollarë.

Pasuria e tij ka zgjidhur çështjet financiare dhe Michael ka qenë personazhi i famshëm që fiton më shumë që nga viti 2012.

Nicolas Cage ishte një nga yjet më të mëdhenj të Hollivudit – duke fituar 40 milion dollarë vetëm në 2009 – por edhe një nga shpenzuesit më të mëdhenj.

Image result for nicolas cage

Cage bleu shumë shtëpi, automobila dhe objekte të rralla. Sidoqoftë, në 2015, raportet filluan të shfaqen rreth asaj se si ai prishi pasurinë e tij prej 150 milion dollarësh nga 1996 në 2011.

IRS vendosi borxhe tatimore në pronat e shumta që ai zotëronte dhe më pas i dha Cage më shumë se 6 milion dollarë për dështimin për të paguar faturën e tij të taksave në 2007. Situata e pasigurt financiare e Cage e bëri atë të shiste shumë nga sendet e tij personale, duke përfshirë një libër vizatimor të çmuar.

Që nga maji 2017 Cage vlen vetëm25 milion dollarë. Një nga rolet e tij më të fundit ishte si Spider-Noir në filmin “Spider-Man: Into the Spider-Verse” të vitit 2018.

Stephen Baldwin paraqiti falimentim në 2009, ndërsa  detyrohej para për taksat dhe disa hipoteka.

Image result for stephen  baldwin

Vëllai i vogël i Alec u paraqit për falimentim në vitin 2009 ndërsa  detyrohej para për taksat dhe dy hipoteka. Problemet e përsëritura ndërsa shtëpia e Baldwin u zhduk në 2017 pas gjashtë vjet pa pagesa hipotekare.

Në një rast tjetër, Baldwin u arrestua dhe i vu në lirim me kusht pesë vjet për dështimin për të paguar taksat për tre vjet rresht.

Në vitin 2015, 50 Cent u raportua se kishte 32.5 milion dollarë borxh.

Related image

Ai shpërtheu si reper në fund të viteve ’90, por ai i fiton pjesën më të madhe të parave të tij nga një perandori e shumëllojshme biznesi.

Në vitin 2015, 50 Cent u raportua 32.5 milion dollarë borxhe ndërsa kapi padi dhe pagesa të papaguara për përkrahjen e fëmijëve. Vitin tjetër, ai deklaroi falimentim.

Kohët e fundit, raportet e vitit 2018 thanë që 50 Cent ishte një milioner për shkak të 700 bitcoin që ai raportohej të ishte paguar në albumin e tij të vitit 2014. 50 Cent më vonë paraqiti dokumente gjyqësore që thanë se raportet nuk ishin të vërteta dhe reperi kurrë nuk kishte në pronësi asnjë bitcoin.

 

 

 

 

Artikuj të ngjashëm