Studiuesit tregojnë problemet që vijnë nga seksi i tepruar

By

Nuk ka asnjë provë shkencore të mirëfilltë se ka disavantazhe të seksit çdo ditë dhe mund të ndikojë në mirëqenien tuaj fizike ose mendore.

Për sa kohë që ju dhe partneri juaj jeni të lumtur, rehat, nuk ka problem.

Megjithatë sipas studiuesve britanikë, ka dhe persona që shprehen se kanë disavantazhe si pasojë e seksit çdo ditë.

-Tharja vaginale është një nga disavantazhet e seksit çdo ditë. Sa më shumë seks të bëni në një periudhë të shkurtër, aq më pak lagështi natyrale mund të krijojë trupi juaj, përcjell klankosova.tv.

-Rritja e gjasave për infeksione të fshikëzës dhe vaginës është një tjetër disavantazh i pakëndshëm i kryerjes së seksit çdo ditë. Lëngjet trupore mund të ndryshojnë nivelet e pH natyrale të vaginës suaj, duke ju bërë më të ndjeshëm ndaj infeksionit.

-Humbja e interesit në mes të një akti.

Edhe pse seksi ju bën energjik, të pasurit e tepërt mund t’ju bëjë të humbni interesin në mes të aktit, veçanërisht nëse bëni seks çdo ditë. Kjo ndodh sepse trupi juaj është i rraskapitur nga aktiviteti i përditshëm seksual dhe ka nevojë për relaksim.

-Lodhje

Të bësh seks çdo ditë bëhet një formë e ushtrimit të trupit që të bën të rraskapitur. Nëse bëni shumë seks, lodhja juaj mund të zgjasë gjithë ditën.

-Dhimbje shpine.

Dhimbja e shpinës është një tjetër shenjë se po bëni shumë seks, duke i shtuar kështu listës së disavantazheve të seksit çdo ditë. Kur ka lëvizje të shpejta që vendosin shumë stres në pjesën e poshtme të shpinës, është e natyrshme të përjetoni dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës. Megjithatë, nëse këto lëvizje të papritura bëhen të tepërta me kalimin e kohës, ato mund të rezultojnë në dhimbje kronike të shpinës.

-Varësia

Një tjetër disavantazh i të bërit seks çdo ditë është varësia ndaj tij, shkruan newsarkive. Për shkak se jeni të preokupuar me seksin ose keni një dëshirë jonormale të fuqishme seksuale, një person me varësi seksuale mund të shkatërrojë lidhjen.

Artikuj të ngjashëm