Studimi: A ka ndonjë lidhje mes hundës dhe madhësisë së penisit?

By

Një studim i publikuar në vitin 1971 zbulon se gjatësia e hundës konsiderohej një tregues i madhësisë së penisit në shoqërinë e lashtë romake. Kjo mund të shpjegojë gjithashtu pse amputimi i hundës ishte një dënim popullor romak për kriminelët që shpalleshin fajtorë për tradhti bashkëshortore ose shkelje seksuale në atë kohë. Megjithatë, lidhja midis madhësisë së hundës dhe penisit nuk u vërtetua shkencërisht deri vitin e kaluar, kur një ekip studiuesish japonezë pohuan në studimin e tyre se meshkujt që kanë hundë të mëdha ka të ngjarë të kenë penis të gjatë.

Studiuesit nga Universiteti Prefektural i Mjekësisë në Kioto ekzaminuan 126 burra të vdekur të moshës nga 30 deri në 50 vjeç për tre ditë pas vdekjes së tyre. Meqenëse një njeri i vdekur nuk mund të ketë një ereksion, studiuesit zgjatën me dorë phalliset (peniset) e kufomave dhe vunë në dukje gjatësinë maksimale të secilit penis, i quajtur gjithashtu gjatësia e penisit të shtrirë (SPL).

Studiuesit më pas krahasuan SPL-në e çdo kufome me matjet e tjera të trupit të tij si lartësia, pesha dhe madhësia e pjesëve të ndryshme të trupit (duke përfshirë gjymtyrët dhe hundën). Rezultatet e këtij eksperimenti të çuditshëm ishin tronditëse.

SPL minimale te meshkujt me përmasa të mëdha të hundës ishte 5.3 inç (13.4 cm). Nga ana tjetër, studiuesit zbuluan se midis kufomave me hundë të vogla, gjatësia e penisit më pak të shtrirë ishte vetëm 4.1 inç (10.4 cm).

“Faktori më i lidhur me SPL ishte gjatësia e dobët e penisit. Korrelacioni tjetër më i lartë ishte madhësia e hundës,” shënojnë studiuesit në punimin e tyre.

Studiuesit besojnë se në të ardhmen, studimi i tyre mund të luajë një rol vendimtar në shpjegimin e modelit të rritjes së organeve gjenitale mashkullore, lidhjen e tyre me tiparet e fytyrës dhe vlerësimin e niveleve të hormoneve seksuale mashkullore tek foshnjat para lindjes. Rezultatet e studimit janë mjaft magjepsëse; megjithatë, ato janë në kontrast me atë që disa studime të mëparshme kanë theksuar në lidhje me gjatësinë e penisit. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm