Si të ngrisim humorin tonë pas ndarjes?

By

Të gjithë i trajtojnë ndarjet ndryshe. Disa mund të qëndrojnë në shtrat për muajin e ardhshëm, ose disa mund ta kalojnë më lehtë ndarjen. Pavarësisht se cila është atmosfera juaj, ne do t’ju ofrojmë përforcuesit më të mirë të humorit për t’ju larguar nga dhimbjet e zemrës.

Përqafoni pavarësinë tuaj
Në anën e mirë, nuk keni më nevojë të vareni nga orari ose mënyra e jetesës së dikujt tjetër. Shkoni në atë destinacion që ka qenë në listën tuaj përgjithmonë. Shkoni të shihni njerëzit që ju mungojnë. Shikoni serialin tuaj të preferuar. Rikrijoni orarin tuaj për ju! Mënyra më e mirë për ta ndjerë veten përsëri është të rifitoni lirinë tuaj personale. Të kujtosh veten se mund të bësh gjithçka që dëshiron, kurdo që të duash, do t’ju ndihmojë të çliroheni. Ka shumë për të thënë për gjetjen e lumturisë në veten tuaj, por kjo fillon me pranimin e vetvetes tuaj të pashqetësuar dhe të pazbutur.

Rrethojeni veten me njerëz të tjerë të dashur
Një përkujtues i mrekullueshëm që ju jeni ende të dashur (pa marrë parasysh statusin tuaj të marrëdhënies) është të rrethoheni me miqtë, familjen, bashkëpunëtorët dhe njerëzit në komunitetin tuaj. Ndonjëherë pas një ndarjeje, mund të ndihet sikur e gjithë bota juaj është shembur; megjithatë, shikimi përreth dhe shikimi i mënyrave të ndryshme se si njerëzit kujdesen për ju mund të jetë vetëm kujtuesi që ju nevojitet. Ardhja në këtë realizim do të zgjerojë këndvështrimin tuaj për ndarjen dhe do t’ju bëjë të kuptoni se bota juaj në fakt nuk është shembur, është vetëm fillimi i një kapitulli të ri.

Dëgjoni muzikën tuaj të preferuar
Ka gjithmonë diçka të kënaqshme në dëgjimin e listave të luajtjes pas ndarjes dhe të qani ose të bërtisni në muret tuaja. Muzika është një rrugëdalje për të qenë shprehës, për t’u futur në ndjenjat tuaja dhe për t’i lënë të gjitha.

Dilni jashtë
Kur po përpiqeni të gjeni një rutinë të re, ekuilibër ose mënyrë jetese, dalja jashtë mund t’ju ndihmojë të ndiheni të lidhur me botën. Duke u bazuar në natyrë ka aftësinë t’ju ndihmojë t’i shihni gjërat qartë. Gjithashtu, ajri i pastër është gjithmonë i mirë për shpirtin. Kalimi i kohës jashtë mund t’ju japë motivimin për t’u aktivizuar përsëri, edhe nëse thjesht po bëni një shëtitje.

Kënaquni me ushqimet tuaja të preferuara
Është koha të trajtoni veten. Çfarë mënyrë më të mirë për të kuruar një zemër të thyer sesa duke u kënaqur me vaktet ose ushqimet tuaja të preferuara? Është vërtetuar shkencërisht se ushqimi ka aftësinë të rrisë nivelet e serotoninës dhe të ndryshojë humorin tuaj. Nuk ka kohë më të mirë se tani për të shkuar në restorantet tuaja të preferuara.

E fundit por jo më pak e rëndësishmja … heshtini ish-in!
Nuk është e nevojshme të vendosni nëse do të anuloni menjëherë ish-in tuaj, por të paktën vendoseni në heshtje për të shmangur ndonjë shkaktar. Mbajtja e informacionit për ish-in tuaj dhe atë që ata po bëjnë është shumë e pashëndetshme kur përpiqeni të kaloni marrëdhënien. Këta nxitës vetëm do t’ju kthejnë prapa. Nëse keni mundësinë t’i zvogëloni ose t’i kufizoni ato, atëherë ju rekomandojmë! Mbajeni fokusin te vetja – nuk ka nevojë për shpërqendrime të mediave sociale.

 

 

Artikuj të ngjashëm