Interneti është fiksuar me krye shefin ekzekutiv të TikTok-ut! Pse?

By

TikTok, platforma e njohur e mediave sociale, ka qenë një temë polemikash për mjaft kohë tani për shkak të shqetësimeve në lidhje me privatësinë dhe sigurinë e të dhënave. Kohët e fundit, CEO i TikTok, Shou Zi Chew, ishte në lajme për paraqitjen e tij para Komisionit të Dhomës për Energjinë dhe Tregtinë për të diskutuar çështjet që lidhen me sigurinë e fëmijëve, privatësinë e të dhënave dhe algoritmet e kompanisë. Pavarësisht se u përball me pyetje të vështira, Shou Zi Chew e trajtoi seancën me hir dhe profesionalizëm, gjë që i dha atij shumë respekt dhe admirim nga njerëzit në mbarë botën.

TikTok CEO grilled by lawmakers from both parties over China ties

Paraqitja e Shou Zi Chew para Komisionit të Dhomës së Përfaqësuesve

Shou Zi Chew, i cili u emërua si CEO i TikTok në mars 2021, u thirr të dëshmonte para Komisionit të Dhomës për Energjinë dhe Tregtinë të enjten, më 23 mars 2023. Gjatë seancës dëgjimore, ai u përball me pyetje të vështira nga ligjvënësit, të cilët ishin i shqetësuar për politikat e privatësisë së të dhënave të kompanisë, trajtimin e të dhënave të përdoruesve dhe praktikat e saj të moderimit të përmbajtjes.

Ligjvënësit donin të dinin se si TikTok i trajton të dhënat e përdoruesve të tij në SHBA, veçanërisht në lidhje me ligjet e privatësisë së të dhënave në SHBA. Ata gjithashtu ngritën shqetësime në lidhje me praktikat e moderimit të përmbajtjes së platformës dhe potencialin e saj për të përhapur dezinformata dhe përmbajtje ekstremiste. Shou Zi Chew siguroi ligjvënësit se TikTok është i përkushtuar të mbrojë privatësinë e përdoruesve të tij dhe të sigurojë që platforma të jetë e sigurt për të gjithë. Ai theksoi se kompania ka zbatuar disa masa për të garantuar privatësinë dhe sigurinë e të dhënave, si kriptimi i të dhënave dhe vërtetimi me dy faktorë.

Udhëtimi në karrierë i Shou Zi Chew

Rrugëtimi i karrierës së Shou Zi Chew nuk ka qenë aspak i jashtëzakonshëm. I diplomuar në Shkollën e Biznesit në Harvard, Chew filloi karrierën e tij si bankier investimesh me Goldman Sachs përpara se të kalonte në DST Global, një firmë globale investimesh e fokusuar në investimet në internet dhe softuer. Në DST Global, Chew punoi ngushtë me Yuri Milner, një investitor i njohur i Silicon Valley dhe u përfshi në disa marrëveshje të profilit të lartë, duke përfshirë investime në Facebook, Airbnb dhe Alibaba.

Në vitin 2015, Chew iu bashkua Xiaomi, një kompani kineze elektronike, ku shërbeu si CFO i kompanisë dhe ndihmoi në mbikëqyrjen e ofertës së saj fillestare publike. Më vonë ai u bë President i International në kompani, përgjegjës për udhëheqjen e zgjerimit të Xiaomi jashtë Kinës. Në vitin 2021, Chew u emërua CEO i TikTok, duke marrë përsipër Kevin Mayer, i cili dha dorëheqjen nga pozicioni pas vetëm tre muajsh.

Dashuria e internetit për Shou Zi Chew

Pavarësisht se u përball me pyetje të vështira gjatë seancës, Shou Zi Chew është bërë një sensacion viral në internet. Sjellja e qetë dhe e qetë e CEO-së gjatë seancës u bëri përshtypje shumë njerëzve, të cilët e lavdëruan atë në rrjetet sociale.

Interneti ka qenë i mbushur me komente pozitive për Shou Zi Chew, me shumë njerëz që vlerësojnë profesionalizmin dhe përkushtimin e tij ndaj punës së tij, trajtimin e pyetjeve dhe angazhimin e tij për privatësinë dhe sigurinë e të dhënave.

Disa madje shkuan aq larg sa të thonë se ai ishte një frymë e freskët në industrinë e teknologjisë, ku CEO-të shpesh kritikohen për mungesën e transparencës dhe llogaridhënies. Chew është krahasuar edhe me CEO të tjerë të teknologjisë, si Mark Zuckerberg dhe Jack Dorsey, me komente që sugjerojnë se ai është një përfaqësues më i mirë i industrisë së teknologjisë. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm