Si i zgjedhin rrobat kunatat mbretërore, Kate Middleton dhe Meghan Markle?

By

Meghan Markle dhe Kate Middleton kanë disa nga veshjet më të lakmueshme në botë. Duke marrë pjesë në bankete shtetërore, premiera, takime dhe përshëndetje dhe më pak ngjarje zyrtare në ditë, ato kanë një veshje për çdo event, dhe vështirë se ato gabojnë me dukje. Por, si saktësisht i zgjedhin ato veshje? Dhe kush paguan për to? Revista Marie Claire i përgjigjet këtyre pyetjeve.

A paguajnë mbretërit për rrobat?

Po. Familja mbretërore nuk lejohet të pranojë dhuratat. Sipas uebfaqes së tyre zyrtare, ‘Parimi themelor që rregullon pranimin e dhuratave nga Anëtarët e Familjes Mbretërore është që asnjë dhuratë, përfshirë mikpritjen ose shërbimet, të mos pranohet, të cilat, ose mund të duket, të vendosin Anëtarin e Familjes Mbretërore nën çdo detyrim ndaj dhuruesit. ‘Dhuratat nga bizneset duhet të refuzohen, përveç nëse ato do të shënojnë raste të veçanta siç është martesa mbretërore. Në atë rast, ‘pëlqimi i Anëtarit të Familjes Mbretërore duhet të varet nga ndërmarrja që nuk merr përsipër të shfrytëzojë dhuratën për qëllime tregtare. ‘

Pasi një mbret është në familje, atëherë buxheti i veshjeve del nga princi Charles Charles Duchy i Cornwall, i cili daton që nga viti 1337, dhe shkon te fëmija më i madh i monarkut mbretërues. Ai pastaj i jep Princit Harry dhe Princit William një pagë vjetore për të paguar çdo gjë që ka të bëjë me paraqitjet e tyre publike, të cilat përfshijnë rroba. Është raportuar se vitin e kaluar, të dy çiftet kishin pak më pak se 5 milion paund për të ndarë mes tyre, megjithëse shuma shqyrtohet çdo vit bazuar në numrin e paraqitjeve.

Si i zgjedhin mbretërit rrobat e tyre?

Dy fjalë: stilistë mbretërorë. Është e qartë, mbretërorët kanë jetë shumë të zënë, kështu që ata nuk kanë shumë kohë për të bërë pazar, de aty hyn stilisti. Meghan me sa duket vishet vetë, megjithëse ka të ngjarë të ketë një asistent që mund ta ndihmojnë në zgjedhjen e rrobave

Sa i përket Kate, ajo ka punuar me Natasha Archer që nga viti 2007. Sipas The Cut, ajo thërret në disa opsione nga stilistë të ndryshëm, dhe më pas i kalon ato me Kate për të parë se cilën preferon. Atëherë ajo thjesht do t’i dërgojë mbrapsht ato që nuk i pëlqejnë dukeshës dhe t’i blejë ato që i mban. Kate gjithashtu ka marrëdhënie të gjata me stilistë si Sarah Burton nga Alexander McQueen, i cili dizajnoi vellon e saj të dasmës. Për raste të veçanta, ata mund të punojnë në krijimin e veshjeve të posaçme, të cilat do të fillojnë me biseda me stilistin, dhe zakonisht kërkojnë disa pajisje shtesë për këtë proces, ku Kate do të vizitojë studion.

Të jesh një stilist mbretëror është një punë krejt tjetër sesa të jesh një stilist i famshëm, për shkak të faktorizimit të gjërave si kodi i veshjes, etiketimeve, simbolizmit etj. Një stilist i të famshmëve mund të kërkojë për faktorin wow në tapetin e kuq, një stilist mbretëror duhet të jetë gjithnjë i vetëdijshëm për rastin dhe t’i përshtatë veshjen. Për shembull, nuk do ta shihni kurrë Kate ose Meghan të veshin një mini fustan ndërsa ata mirëpresin mbretër të Evropës në Buckingham Palace.

 

Artikuj të ngjashëm