Shenjat që partneri juaj është një abuzues emocional

By

Nëse jeni në fillet e para të raportit me partnerin tuaj, ekspertët psikologjikë amerikanë, paralajmërojnë se nëse ai ka qasje nga shenjat si më poshtë, është një abuzues emocional.

Ata janë hiper-kritikë ose gjykues ndaj jush. …

Ata injorojnë kufijtë ose pushtojnë privatësinë tuaj. …

Ata janë zotërues dhe/ose kontrollues. …

Ata janë manipulues. …

Ata shpesh ju hedhin poshtë juve dhe ndjenjat tuaja.

Megjithatë mund t’i gjeni edhe disa nga shenjat paralajmëruese të një personi përgjithësisht abuziv.

Xhelozia dhe Posesiviteti.

Dëshiron të jetë vazhdimisht me ju. …

Sjellja kontrolluese. …

Përfshirja e shpejtë. …

Pritjet jorealiste. …

Izolim. …

Fajëson të tjerët për problemet. …

Fajëson të tjerët për ndjenjat. …

Hipersensitiviteti. /KlanKosova

Artikuj të ngjashëm