Pse nuk është ide e mirë që ta karikoni telefonin në makinë?

By

Me siguri shumica prej tyre i është dashur të karikojë celularin në makinë. Sidomos nëse keni bërë një udhëtim të gjatë. Megjithatë, ekspertët thonë se ky zakon gjatë udhëtimit me makinë është në fakt një nga gabimet më të këqija që mund të bëni.

Cila është arsyeja? Portat USB të makinës zakonisht ofrojnë tension të ulët dhe celulari merr më pak energji sesa duhet për të punuar. Përveç kësaj, kur vendosni të karikoni telefonin në një port USB me fuqi të ulët, telefoni “thith” energjinë me një ritëm shumë më të shpejtë se sa e mbështet porti.

Përveç kësaj, për shkak të tensionit të ulët sistemi i karikimit konsumohet. Si rrjedhojë, do të vini re se telefoni ndalon së ngarkuari ose nuk karikohet fare. Ku mund të jetë shkaku.

Artikuj të ngjashëm