Nga 3,000 emoji-t që ekzistojnë ky është më i përdoruri në botë

By

Këto ditë ka më shumë se 3000 emoji të disponueshëm,për të na ndihmuar të shprehim çdo nuancë, emocion dhe shaka përmes tekstit. Cilin nga këto emoji përdoret më së shumti në botë?

Unicode Consortium, organizata që krijon emojis, ofroi një përgjigje zyrtare kohët e fundit – dhe është emoji ‘lot nga të qeshurat’.

Image result for 'crying from laughter' emoji

Sipas ekspertëve, popullariteti i këtij emoji në të vërtetë thotë diçka të rëndësishme në lidhje me sfidat se si ne komunikojmë këto ditë dhe mënyrat krijuese që njerëzit po vijnë për të kapërcyer ato pengesa.

Tekstimi dhe posta elektronike e kanë bërë përfundimisht komunikimin më të përshtatshëm. Por ajo që kemi fituar lehtësisht falë këtyre metodave të bazuara në tekst, ne kemi humbur në mënyrë delikate. Në ditët e mira të telefonatave të vjetra, ju interpretuat kuptimin e partnerit tuaj të bisedës jo vetëm nga fjalët e tyre, por nga toni i tyre. Ishte menjëherë e qartë nëse ata po flisnin sinqerisht ose në mënyrë sarkastike.

Vetëm teksti ofron disa mënyra për ta përcaktuar atë dallim. Mungon gjithashtu ngrohtësia, në mënyrë që ndërveprimet e përditshme që do të tingëllonin në mënyrë të përsosur miqësore kur flitet me zë të lartë, mund të hasen si të befasishme ose edhe të pasjellshme kur shndërrohen në fjalë të shkruara.

“Pikëçuditëset e shumta pas fjalisë dhe përsëritja e shkronjave, janë mënyra që njerëzit të shprehin entuziazëm përmes tekstit.”, konfirmoi profesoresha i gjuhësisë, Deborah Tannen së fundmi në Atlantik.

Ky fenomen është edhe arsyeja pse emoji është kaq i dobishëm, dhe ndoshta pse ky emoji në veçanti është kaq popullor.

Burimi: INC

 

 

Artikuj të ngjashëm