Malajzia ndalon transmetimin e filmit “Thor: Love and Thunder”

By

Malajzia ka ndaluar filmin e Marvel’s Thor: Love and Thunder nga kinematë për shkak të ‘përmbatjtjeve homoseksuale’ në një përpjekje për të ‘frenuar komunitetin LGBT‘.

Qeveria tha se kundërshtoi dy pjesë të vogla në film, me njërën kur një personazh femër, Valkyrie, interesohet për një konkubinë të Zeusit.

Një moment tjetër i përmendur ishte kur Valkyrie i thuhet nga krijesa rock Korg se ai tregon se ka dy baballarë. Lloji i tij është ‘ngjizur’ kur dy burra ‘Kronan’ mbajnë duart mbi një gropë llave.

Distributori Disney dërgoi filmat “Thor: Love and Thunder” si dhe “Lightyear” të kompanisë Pixar në Bordin e Censurës së Filmit të Malajzisë, i cili kërkoi shkurtime të cilat studiot i refuzuan, duke çuar në ndalim të plotë të transmetimit.

Marrëdhëniet e të njëjtit seks janë të paligjshme në Malajzi, ku ata që shpallen fajtorë përballen me 20 vjet burg dhe dënim të detyrueshëm me kamxhik.

Vendi aziatik ka ligje që promovojnë tolerancën fetare dhe racore midis tre grupeve të tij kryesore etnike, kinezëve, indianëve dhe malajzëve, por nuk toleron as homoseksualitetin mashkullor dhe as femëror.

Zëvendësministri i Komunikimit dhe Multimedias për Malajzinë, Zahidi Zainul Abidin, tha se filmi Thor nuk e kaloi censurën sepse qeveria dhe Departamenti i Çështjeve Islame ishin ‘të përkushtuar’ për të parandaluar ‘rritje të kulturës LGBT’.

“Filmi preku LGBT-në, por ne shohim që tani ka shumë filma me elementë LGBT që kalojnë censurën,” tha Abidin, raporton The Times, shkruan DailyMail

Artikuj të ngjashëm