Kjo është domethënia e emrit të veçantë të nipit të Shyhretes

By

Një emër i veçantë dhe jo i dëgjuar shpesh!

Nuk kishte se si të rezultonte ndryshe emri i nipit të këngëtares Shyhrete Behluli, i bërë i famshëm edhe pa lindur.

E këtë mendim e ka vulosur sot edhe vetë Learta e cila përmes një postimi ka zbuluar se djali do të quhet Matin.

Por cila është domethënia e këtij emri që nuk e rastisim shpesh?

Mbi emrin Matin ka dy kuptime – i pari lidhet me fenë islame dhe gjuhën arabe e që do të thotë ‘i fuqishëm’.

Një alternativë tjetër, më pak e mundshme është përkthimi i fjalës ‘mëngjes’ nga gjuha frënge e cila shkruhet saktësisht ‘Matin’. Ta gëzojë! /Prive.al/

Artikuj të ngjashëm