Kjo është deklarata në gjyq e të dyshuarit për vrasjen e Tupac Shakur

By

Njeriu i akuzuar për vrasjen e legjendës së repit Tupac Shakur në vitin 1996 është deklaruar i pafajshëm përpara një gjyqi të madh jurie në Las Vegas.

Vrasja e Tupac Shakur tronditi botën e muzikës në vitin 1996. Askush nuk ishte akuzuar zyrtarisht për vrasjen në 27 vjet që nga ngjarja. Megjithatë, në fillim të këtij viti, policia e Las Vegas bëri përparime në këtë rast.

Duane ‘Keffe D’ Davis u arrestua më 29 shtator nga një shtëpi në Henderson, Las Vegas, pjesërisht pas përshkrimeve të tij në vitet e fundit rreth orkestrimit të të shtënave vdekjeprurëse me makinë.

Davis është i vetmi person ende gjallë që ishte në automjetin nga i cili u qëlluan dhe i vetmi person i akuzuar ndonjëherë për një krim në këtë rast.

Në gjykatë të enjten, Davis qëndroi në pranga ndërsa priste procedurat dhe i bëri me dorë gruas, djalit dhe vajzës së tij në galerinë e mbushur me spektatorë. Ai u deklarua “i pafajshëm” para gjyqtarit të Gjykatës së Qarkut Clark, Tierra Jones.

Gjykatësi i tha Davisit se prokurorët nuk po kërkojnë dënimin me vdekje në këtë rast, gjë që mund ta vendosë Dejvisin në burg për pjesën tjetër të jetës së tij nëse dënohet. Jones emëroi gjithashtu mbrojtësit publikë specialë të qarkut Robert Arroyo dhe Charles Cano për të përfaqësuar Davis në shpenzimet e taksapaguesve, pasi Davis humbi ofertën e tij për të punësuar avokatin privat të mbrojtjes Ross Goodman.

Goodman dy javë më parë tha se prokurorëve u mungojnë dëshmitarët dhe provat kryesore, duke përfshirë një armë ose automjet, për vrasjen e kryer 27 vjet më parë. Jashtë sallës së gjyqit të enjten, Goodman tha se Davis ishte ende duke u përpjekur ta punësonte atë. Anëtarët e familjes së Davis nuk pranuan të komentojnë.

Artikuj të ngjashëm