Katër gabime të vogla që po shkatërrojnë rutinën tuaj të ushtrimeve

By

Një nga gjërat që shumë njerëz kanë në vendimet e tyre të Vitit të Ri është ushtrimi. Ne shpesh premtojmë të ushtrohemi fort për dietë dhe shëndet. Ka kaluar një muaj nga viti i ri, por a po i mbani vendimet tuaja?

Nëse fillimi i ushtrimeve është hapi i parë, është e rëndësishme të bëni hapin tjetër siç duhet pa gabime. Shpesh, ne kënaqemi me faktin që po ‘ushtrohemi’ dhe harrojmë pjesën e rëndësishme. Kontrolloni për të parë nëse po bëni një gabim që po ju prish stërvitjen. Vetëm shmangia e gabimeve mund të rrisë efikasitetin e ushtrimeve

Kontrolloni qëndrimin tuaj!

Thuhet se ‘Mbreti i Ushtrimeve’ Kim Jong-kook u thekson gjithmonë diçka kolegëve të tij. Është thjesht qëndrim. Ata thonë se nëse shohin dikë duke ushtruar pranë tyre, do të vrapojnë dhe do të korrigjojnë qëndrimin e tyre. Rëndësia e qëndrimit nuk mund të mbitheksohet. Qoftë joga, pilates, palestër, not, tenis, vrap, etj., qëndrimi i duhur është pika fillestare. Sidomos kur ushtroni me pesha, duhet të mbani qëndrimin e duhur për të shmangur lëndimet. Para se të filloni stërvitjen, ju rekomandojmë që fillimisht të korrigjoni qëndrimin tuaj nga një trajner profesionist.

Kontrolloni llojin e ushtrimit!

Kur shkoni në palestër, a bëni vetëm të njëjtat ushtrime, të tilla si të bëni squats, të nxitoni me makina ose të ngasni një biçikletë për të tonifikuar pjesën e poshtme të trupit? Është e rëndësishme të bëni një shumëllojshmëri ushtrimesh. Kjo sepse jo vetëm që nuk mund të humbni peshë në një zonë duke përsëritur të njëjtin ushtrim, por vazhdoni të përdorni të njëjtët muskuj, gjë që nuk i jep kohë trupit tuaj për t’u rikuperuar ndërmjet ushtrimeve. Planifikoni dhe praktikoni ushtrime të ndryshme në mënyrë periodike.

Kontrolli i karburantit!

Ushtrimet dhe zakonet e të ngrënit janë të pandashme. Nëse qëllimi juaj është humbja e peshës ose shtimi i muskujve, duhet të kontrolloni dietën tuaj së bashku me stërvitjen. Por gjëja më e rëndësishme është të konsumoni lëndët ushqyese që i nevojiten trupit tuaj, si karbohidratet, yndyrat dhe proteinat! Kontrolli ekstrem i dietës suaj, si për shembull ulja e pakushtëzuar e karbohidrateve për hir të dietës ose mosngrënia e proteinave sepse nuk dëshironi të fitoni muskuj, është një sjellje shumë e rrezikshme. Kontrolloni nëse jeni duke konsumuar një dietë të ekuilibruar me lëndë ushqyese.

Kontrolli i ngrohjes!

Pavarësisht se çfarë bëni, keni nevojë për një ngrohje! Ngrohja, veçanërisht në stërvitje, është një hap i rëndësishëm për të zvogëluar rrezikun e lëndimit dhe për të rritur efektivitetin e ushtrimeve. Përpara se të ushtroheni me zell, është e rëndësishme të rrisni rrahjet e zemrës dhe të përgatiteni për lëvizje intensive duke bërë ushtrime të lehta ngrohjeje dhe shtrirje. Është gjithashtu një ide e mirë të krijoni rutinën tuaj të ngrohjes dhe ta bëni atë një zakon.

Artikuj të ngjashëm