Gabimet që duhet t’i shmangni në takimet e para

By

Takimet romantike mund të jenë të ndërlikuara këto ditë. Ideja e romancës ka ndryshuar plotësisht tani që jeni kaq të kapur nga fjalët e pakuptimta.

Pritja për të pasur një partner ideal që mund të bëjë postime vlerësuese ose të shkruajë poezi në seksionet e komenteve tuaja, falë mediave sociale, e ka bërë procesin e takimit një përvojë ankthioze, raporton “HindustanTimes”, transmeton KlanKosova.tv.

Trajnerja e njohur e takimeve dhe marrëdhënieve, Talia ndau nëntë gabime të zakonshme të takimeve të hershme që duhet t’i shmangni.

Të mendosh të ardhmen në takimet e para

Në ato takime të para, ju filloni të bëni supozime dhe të shkoni thellë në mendime, duke i shkaktuar vetes ankth për diçka që nuk është as realitet. Ose filloni të fantazoni për një të ardhme përpara se t’i njihni.

Zgjidhja: Qëndroni të pranishëm dhe përqendrohuni te realiteti.

Intimiteti fizik

Nëse jeni të prirur ndaj ankthit kur takoheni, bërja e lidhjeve fizike shumë herët do ta bëjë procesin më të vështirë për t’u thelluar në lidhje. Përshpejton intimitetin fizik ndërsa intimiteti dhe lidhja emocionale mbeten prapa, duke shkaktuar një shkëputje ose ‘zhvendosje’.

Zgjidhja: Prisni derisa të jeni në të njëjtën faqe me qëllimet tuaja të takimit dhe ta dini se ju pëlqejnë ato.

Luani detektivin

Kur përpiqeni të lexoni midis rreshtave ose të deshifroni veprimet dhe fjalët e tyre, nuk po e bazoni veten në realitet. Kjo është një shenjë se ju nuk keni besim tek ata apo tek vetja. Mos u mundoni të lexoni “shenjat”.

Zgjidhja: Mundohuni të përqendroheni te realiteti dhe pyetni veten nëse ju pëlqen sjellja e tyre.

Justifikimi i shenjave paralajmëruese  

Ju i injoroni shenjat paralajmëruese sepse ka gjëra të tjera rreth tyre që ju pëlqejnë. Askush nuk është i përsosur, por duke u përpjekur të kaloni shenjat paralajmëruese, ju po ulni standardet tuaja.

Zgjidhja: Kur të shihni një nga shenjat paralajmëruese, largohuni.

Të presësh shumë për një kohë të shkurtër

Në takimet e hershme, ata/ato nuk janë partneri juaj. Ata/ato janë një i huaj. Ata/ato nuk ju kanë borxh komunikimin e vazhdueshëm, kohën e tyre të fundjavës, ose një ftesë për çdo gjë që po bëjnë. Duke pasur pritshmëri sikurse nga partneri për dikë që sapo keni takuar, ju po i bëni shumë presion situatës.

Zgjidhja: Përqendrohuni në njohjen e tyre më shumë.

Shumë mesazhe

Mesazhet e tepërta në fillim sabotojnë lidhjen. Dërgimi i mesazheve çdo ditë është i rëndësishëm, por në takimet e hershme kur përpiqeni të bëni biseda të thella përmes tekstit, filloni të krijoni një imazh se kush janë ata që nuk është i saktë. Ose filloni të ndjeni një lidhje që është më e thellë se sa është në të vërtetë.

Zgjidhja: Mbajini bisedat me tekst të shkurtra dhe të ëmbla.

Loja me mesazhe

Të presësh për të dërguar mesazhe, të mos dërgosh kurrë mesazhe në fillim dhe lojëra të tjera të tilla kanë më shumë gjasa t’i tregojnë personit me të cilin po takohesh se nuk të intereson. Luajtja e këtyre lojërave gjithashtu shkakton shumë më shumë ankth në takime.

Zgjidhja: Dërgojini atyre mesazhe ashtu siç do t’i shkruanit çdo kujt tjetër.

Shqetësoheni nëse ai/ajo ka pëlqim për ju

Nëse përpiqeni aq shumë në tentimin për t’u bërë i pëlqyer, nuk do t’u tregoni atyre veten tuaj të vërtetë dhe mund të humbisni ose të injoroni qëllimisht shenjat paralajmëruese.

Zgjidhja: Përqendrohuni nëse ai/ajo ju pëlqen juve.

Dalja në takim të parë duke menduar që ai/ajo është i/e duhuri/a

Është kundërintuitive, por nëse po mendoni “Ai/ajo mund të jetë i/e duhuri/a” në takimin e parë, do të keni telashe me takime. Po, po takoheni për martesë. Por ju nuk do ta dini nëse ai/ajo është i/e duhuri/a aq herët.

Zgjidhja: Shkoni në takimin e parë për të parë nëse dëshironi një të dytë. /Klankosova.tv

Artikuj të ngjashëm