Gabimet e zakonshme që me shumë gjasë po i bëni në palestër

By

Të gjithë e dimë se duhet të jemi më aktivë fizikisht. Ne shkojmë në palestër, hedhim gjërat tona në një dollap me kyç, përfundojmë stërvitjen dhe largohemi.

Ka shumë të ngjarë që ju keni bërë të paktën një, nëse jo të gjitha, nga këto gabime të zakonshme çdo herë që hyni në palestër.

Ju nuk bëni ‘nxehjen’ dhe ‘ftohjen’ e trupit tuaj

Qoftë stërvitja juaj dhjetë minuta, 30 minuta ose 60 minuta, nuk mund ta harroni ngrohjen dhe ftohjen. Bëni nxehjen e trupit dhe përgatitni muskujt tuaj për stërvitjen që do të bëni. Kur fillojmë stërvitjet tona pa ngrohjen e duhur, rrezikojmë të lëndohemi. Nxehja juaj nuk ka nevojë të jetë e gjatë ose e ndërlikuar, një rutinë e thjeshtë pesë deri në dhjetë minuta duke punuar të gjitha grupet kryesore të muskujve është e përsosur.

Kur bëhet fjalë për ftohjen ose qetësimin, duhet të kaloni vetëm pesë deri në dhjetë minuta dhe ftohja duhet të përbëhet nga shumë shtrirje, duke mbajtur poza për dhjetë deri në 30 sekonda.

Ju bëni të njëjtën gjë çdo herë

Kur së pari filloni të shkoni në palestër, vrapimi i një kilometri ose shiriti dhjetë kilogramë mund të duket vërtet i vështirë, por ndërsa vazhdoni t’i bëni ato ushtrime, ato bëhen më të lehta dhe më të lehta sepse trupi juaj mësohet me të. Nëse vazhdoni të vraponi atë kilometër në të njëjtin ritëm, pas një kohe nuk do të shihni rezultate.

Ne duhet të ‘surprizojmë’ trupat tanë duke ndryshuar shpejtësinë ose distancën e vrapimit tuaj dhe duke rritur peshën që po ngrini. Përveç rezultateve më të mira përmes stërvitjeve të ndryshme, ju gjithashtu keni më pak të ngjarë të mërziteni nga e njëjta gjë e vjetër.

Nuk pastroni pajisjet e palestrës para se t’i përdorni

Është e zakonshme të harrojmë ta pajisjen tonë, dhe duket se shumica e njerëzve në mënyrë të qarte zgjedhin të mos marrin dhjetë sekondat shtesë për ta pastruar atë për personin tjetër. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me të qenit i kujdesshëm për personin tjetër që do të përdorë atë pajisje, kjo ka të bëjë me higjienën.

Dermatologu sportiv në Universitetin e Cincinnati Brian Adams, MD, thotë, “Pa pastrim të kujdesshëm, palestrat mund të bëhen terren për shumimin e baktereve, viruseve dhe kërpudhave që janë të dëmshme për shëndetin e njeriut.”

Artikuj të ngjashëm