Filmat që fituan Oscar për kostumin më të mirë (FOTO)

By

Në shekullin e 21-të, vetëm 19 filma e kanë fituar çmimin më të rëndësishëm për një film, çmimin Oscar për Kostumet më të Mira.

Shumicën e kohës, filmat me costume që janë historikisht korrekte e fitojnë këtë çmim.

Por, nuk janë vetëm veshjet ato që kanë rëndësi në një film. Përkundrazi, po aq rëndësi ka edhe grimi dhe stili i flokëve.

Kjo është edhe arsyeja pse filmat e tillë marrin disa nominime për çmimin Oscar. Madje, në disa raste, filmi mund të jetë mesatarisht i mirë dhe të mos marrë një çmim për aktrimin ose skenarin.

Po ju paralajmërojmë: ka shumë shanse që ky artikull do t’iu bëj që të dëshironi të blini rroba të reja, menjëherë!

Black Panther, 2018

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Dizajni i kostumit –  Ruth E. Carter

Phantom Thread, 2017

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Fantastic Beasts and Where to Find Them, 2016

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Mad Max: Fury Road, 2015

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

The Grand Budapest Hotel, 2014

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

The Great Gatsby, 2013

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Anna Karenina, 2012

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Dizajni i kostumit  — Jacqueline Durran

The Artist, 2011

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Alice in Wonderland, 2010

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Dizajni i kostumit  — Colleen Atwood

The Young Victoria, 2009

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Dizajni i kostumit  — Sandy Powell

The Duchess, 2008

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Elizabeth: The Golden Age, 2007

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Memoirs of a Geisha, 2005

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

The Aviator, 2004

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Chicago, 2002

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Moulin Rouge!, 2001

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Gladiator, 2000

19 Movies With Gorgeous Outfits That Won an Oscar for Best Costume Design

Dizajni i kostumit — Janty Yates

Artikuj të ngjashëm