Dokumenti i nënshkruar që i dha fund The Beatles pritet të shitet në ankand

By

Një dokument i nënshkruar që zyrtarisht shënoi fundin e The Beatles pritet të arrijë rreth 500,000 dollarë në një ankand të ardhshëm.

I datës 29 dhjetor 1974, dokumenti me dy faqe që i çliroi anëtarët nga detyrimet e tyre si grup, do të hidhet nën çekiç përmes Gotta Have Rock and Roll, një shtëpi ankandi e specializuar në relikeve muzikore.

Kontrata vlerësohet të arrijë midis 300,000 dhe 500,000 dollarë, me një ofertë aktuale prej 100,000 dollarë në kohën e shkrimit. Sipas listimit, dokumenti i ndarjes është nënshkruar nga të katër anëtarët – dy herë nga John Lennon dhe George Harrison, të cilët po vepronin gjithashtu si drejtorë të Apple Corps Ltd. Apple është kompania diskografike e themeluar nga The Beatles në 1968 për të zëvendësuar kompaninë e tyre të mëparshme , Beatles Ltd.

“Miqësia ishte ende aty. Ata ishin vëllezër. Nuk kishte armiqësi,” tha partnerja e Lennon, May Pang për The New York Times në vitin 2008. “Dhe edhe pse të gjithë mendonin se duhej të ndaheshin për të arritur në nivelin tjetër të karrierës së tyre muzikore, John kishte krijuar këtë grup që ndryshoi botën. . Ndryshoi kulturën pop. Ndryshoi mënyrën se si jetojmë dhe si vishemi. Dhe ai e dinte këtë. Pra, kur u ul për të nënshkruar, ai e dinte se kjo ishte ajo. I tij ishte firma e fundit. Ndërsa ai kishte nisur grupin, ishte ai që i dha fund.”

Në lajme të tjera të Beatles, Paul McCartney zbuloi kohët e fundit se ai ka përdorur AI për të përpunuar regjistrimet e vjetra të zërit të John Lennon për të krijuar “këngën përfundimtare të Beatles”. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm