Disney njofton ndryshime të madha në oraret e filmave të shumëpritur

By

Disney ka njoftuar një ndryshim të madh në orarin e publikimeve për disa ekskluzivitete të tij më të mëdha të filmave – duke shtyrë prapa këstet e ardhshme të Avatar dhe Star Wars.

Kompania e argëtimit të martën njoftoi publikimin e Avatar 3 për një vit më vonë, duke e shtyrë atë nga dhjetori 2024 në dhjetor 2025, ndërsa bëri ndryshime të tjera në oraret e publikimeve për filmat Marvel dhe Star Wars.

Për këstet e mëtejshme të planifikuara të Avatar, afati kohor u shtri edhe më tej, me Avatar 4 që tani është planifikuar të dalë në kinema në dhjetor 2029 dhe Avatar 5 i planifikuar për dhjetor 2031.

Filmi tjetër i Star Wars u shty nga dhjetori 2025 në maj 2026 dhe Disney shtoi një film tjetër në ekskluzivitet për dhjetor 2026. Studio nuk ka njoftuar detaje për asnjërin nga prodhimet pa titull.

Disney nuk ofroi një arsye për vonesat, megjithëse greva e vazhdueshme e shkrimtarëve të Hollywood-it mund të ketë ndërprerë disa projekte dhe kompania po kërkon gjithashtu të rrisë fitimet përmes shkurtimeve të thella të kostove.

Disney të martën shtyu publikimin e Avatar 3 në vit, deri në dhjetor 2025. Avatar 4 tani është planifikuar të dalë në kinema në dhjetor 2029; Avatar 5 është vendosur të mbërrijë në dhjetor 2031

Filmi tjetër i Star Wars u shty nga dhjetori 2025 në maj 2026 dhe Disney shtoi një tjetër film në ekskluzivitet për dhjetor 2026. Studio nuk ka njoftuar detaje për asnjërin nga prodhimet pa titull

Kalendari i Marvel u ripunua gjithashtu të martën, pasi studioja në pronësi të Disney vazhdon të riformësojë planet e saj për fazat e ardhshme të sagës së madhe të superheronjve.

Më e rëndësishmja, Avengers: Dinasty Kang po shtyhet një vit prapa, nga maji 2025 deri në maj 2026. .

Avengers: Secret Wars u shty gjithashtu me një vit, nga maji 2026 deri në maj 2027.

Ndryshime të tjera në publikimet e Marvel përfshijnë një numër filmash që vonohen disa muaj.

Captain America: Brave New World do të publikohet në korrik 2024 në vend të majit 2024, pas së cilës vijnë Thunderbolts në dhjetor 2024, Blade në shkurt 2025 dhe Fantastic Four në maj 2025.

Një film i Marvel, një vazhdim i Deadpool me Ryan Reynolds, do të publikohet më shpejt se sa pritej. Ai do të arrijë në kinema në maj 2024, në vend të nëntorit 2024.

Ndryshimet në orarin e publikimit të Avatarit, nëse mbahen, do të nënkuptojnë se seria e filmave do të jetë shtrirë përgjatë katër dekadave të para të shekullit deri në kapitullin e pestë.

Regjisori James Cameron, i cili lansoi Avatar në 2009, ka thënë se nuk mund të drejtojë filmat 4 dhe 5.

Deri në dhjetor 2031, data e synuar për Avatar 5, Cameron tani 68-vjeçar do të ishte 77 vjeç.

Avatari dhe vazhdimi i tij, Avatar: The Way of Water, kanë fituar së bashku më shumë se 5.2 miliardë dollarë në arkë.

Producenti i Avatarit, Jon Landau, shkroi në Twitter të martën se krijuesve të filmit u duhej më shumë kohë për të përfunduar pjesën e tretë, të katërt dhe të pestë të serialit fantastiko-shkencor të vendosur në hënën imagjinare të Pandorës.

“Çdo film Avatar është një ndërmarrje emocionuese, por epike që kërkon kohë për të sjellë në nivelin e cilësisë që ne si filmbërës përpiqemi dhe audienca e ka pritur”, shkroi Landau.

“Ekipi është duke punuar shumë dhe mezi pret që të rikthejë audiencën në Pandora në dhjetor 2025.

Në një lëvizje të pazakontë, Avatar: The Way of Water u lëshua për transmetim njëkohësisht në Disney+ dhe platformën rivale Max më 7 qershor.

Artikuj të ngjashëm