Pse gratë i kalojnë ndarjet më shpejt se burrat?

By

Nëse ka një fenomen që shumica e grave e kanë vënë re, është se burrat priren të pikëllojnë humbjen e një lidhjeje prej vitesh.

Gjithsesi, të gjithë e kemi dëgjuar në një takim më parë. Të paktën një takim duket se thotë gjithmonë: “Po, ndarja ime e fundit ishte një makth. Unë ende nuk e kam kaluar plotësisht atë.

Vajzat rrallë besojnë se burrat nuk i kalojnë ish-të e tyre të viteve më parë, dhe megjithëse ka përjashtime nga rregulli, kjo është një gjë e ligjshme.

Çdo ndarje është e ndryshme, por ka disa tema kryesore që vazhdojnë të shfaqen. Pavarësisht nëse është trauma nga abuzimi ose të kuptuarit se je i mërzitur, ka shumë për të shpalosur me burrat e pikëlluar.

Këtu janë 6 arsyet pse gratë i kalojnë më shpejt ndarjet se burrat:

1. Gratë socializohen për t’u rikuperuar nga abuzimi dhe ndarjet – burrat nuk janë

Mënyrat se si ne i rrisim gratë dhe burrat si shoqëri janë shumë të ndryshme nga njëri-tjetri.

Nëse i hidhni një sy revistave për femra, do të vini re se ka një sërë artikujsh të vegjël se si të kapërceni më shpejt një ndarje. Është pjesë e kulturës së vajzave.

Djemve shpesh u thuhet se janë të dobët nëse qajnë dhe se nuk duhet të shprehen për problemet e tyre. Atyre u jepet pak ose aspak udhëzime se si të pranojnë refuzimin ose si të trajtojnë një ndarje. Kështu, ata e mbushin dhimbjen e tyre derisa të acarohet.

Lënia e saj të ziejë nën sipërfaqe, sjell vetëm pasoja të këqija për burrat.

2. Edhe djemtë janë të vetëdijshëm se mund ta kenë më të vështirë të gjejnë vajzën e radhës

Sipas këtij studimi, tani ka më shumë meshkuj beqarë, pa seks sesa femra beqare dhe pa seks. Në fakt, ka më shumë meshkuj beqarë, pikë.

Nuk është për t’u habitur që djemtë tashmë ndiejnë presion për të dalë dhe për t’u lidhur. 

Pavarësisht nëse na pëlqen apo jo, shpesh trajtohet si një moment historik i madh në moshën madhore. Djemtë duhet të bëjnë shumë ndjekje dhe takime përpara se të gjejnë një të dashur tjetër – ose madje të gjejnë dikë të interesuar të flejë me ta.

Kur i godet realiteti për të filluar nga e para, shumë djem fillojnë të kenë frikë. Askujt nuk i pëlqen ideja për të zhbërë të gjitha përpjekjet e tyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse vajza ishte e mirë me ta ose nëse ata ndjenin se ishte “E vetmja”.

Humbja e çdo gjëje është diçka e neveritshme, por dhemb më shumë kur humbet dikë që e ndjeje se ishte “gjë e sigurt”. Meshkujt që humbasin femrat e mira përmes veprimeve të tyre, shpesh i zë paniku kur ndihet shtrirja e plotë e pasojave të tyre.

3. Shumica e meshkujve nuk kanë sisteme të mira mbështetëse për ndarjet

Kur një vajzë ndahet me një djalë, prindërit e saj do ta ngushëllojnë atë. Miqtë e saj mblidhen menjëherë pranë saj. Nëse ajo ka një vëlla më të madh, ai mund të shkojë ta rrahë djalin nëse ai e tradhtoi ose e godiste. Është disi ashtu siç është pjesa më e madhe e kulturës sonë.

Kur një djalë ndahet me një vajzë? Epo…Uh…Ata nuk marrin shumë mbështetje emocionale. Edhe midis miqve, gjetja e asaj lloj mbështetjeje bashkëpunuese është pak e rrallë. Kjo varet nga rrethet tuaja, po, por në përgjithësi është një gjë e rrallë.

Shumica e djemve nuk do të bëjnë shumë përveç ofrimit të një birre dhe përpjekjes për të dëgjuar.

Në rast se djali në fjalë përfundon në një marrëdhënie abuzive, djemtë mund të tallen me shokun e tyre për abuzim. Në disa raste, ata thjesht do ta shikojnë atë si qesharak dhe do ta pyesin pse e la atë ta bëjë këtë.

Epo, kjo nuk është në rregull. Djemtë meritojnë mbështetje edhe pas përfundimit të një lidhjeje.

4. Ndonjëherë, ndarja mund të ketë zbuluar diçka për djalin që ai nuk donte ta pranonte

Ndarjet kanë një mënyrë për të zbuluar diçka për veten tonë, me të cilën nuk duam të përballemi – veçanërisht nëse jemi ne ata që na lënë jashtë. Djemtë shpesh nuk u besojnë partnereve të tyre kur thonë se janë të pakënaqur derisa është tepër vonë.

Të gjithë kemi dëgjuar për djem që ishin “të verbër” nga gruaja e tyre, e cila tashmë ishte e indinjuar dhe kishte pushuar së ankuari.

Kur gjërat bëhen reale për ta, kjo i detyron ata të ndjejnë pasojat e veprimeve të tyre. Më e dhimbshme, ajo detyron një pasqyrë në fytyrën e tyre.

Sado e keqe që tingëllon, gratë socializohen për ta parë veten si pjesërisht fajtore për shumicën e ndërveprimeve të tyre. Edhe nëse nuk e pranojnë domosdoshmërisht, shumica e vajzave, mendojnë së dyti kur ndahen me një djalë – edhe kur është e nevojshme.

Shumë burra, nga ana tjetër, socializohen për t’u bërë mbrojtës kur diçka është faji i tyre. Të kesh dikë për të fajësuar ose të jesh në gjendje të thuash se ishte “papritur” është shumë më e lehtë.

Kur nuk mund ta bëjnë më këtë, ata ose kapen pas narrativës së tyre të rreme ose përfundojnë duke u grimcuar sepse e kuptojnë se sa të tmerrshëm kanë qenë. 

5. Gjithashtu kërkon pak më shumë kohë që shumica e meshkujve të kuptojnë se çfarë kanë humbur

 

Artikuj të ngjashëm