Detaje të reja nga rasti i Alec Baldwin

By

Alec Baldwin po përballet me një tjetër padi për vrasjen fatale të kinematografes Halyna Hutchins.

Siç raporton Deadline, aktori është përmendur në një ankesë së bashku me producentët dhe kompanitë e prodhimit të filmit Rust, armëpunuesen Hannah Gutierrez-Reed dhe shumë të tjerë.

Deklarata vjen nga mbikëqyrësja e skenarit Mamie Mitchell, e cila përfaqësohet nga Gloria Allred.

“Alec Baldwin duhet të kishte supozuar se arma në fjalë ishte e mbushur, përveç nëse derisa iu demonstrua ose kontrollua prej tij nuk ishte e mbushur”, thuhet në dokumente. “Ai nuk kishte të drejtë të mbështetej në ndonjë deklaratë të supozuar të ndihmës regjisorit se ishte një ‘armë e ftohtë’.”

“Zotëri Baldwin nuk mund të fshihet pas ndihmës drejtorit [Dave Halls] për të provuar të justifikojë faktin se ai nuk e kontrolloi vetë armën”, shtoi ai.

Mamie Mitchell thuhet se ishte në vendndodhjen e kishës në Bonanza Creek Ranch kur ndodhi aksidenti. Ajo telefonoi ndihmën e shpejtë pasi Halyna u qëllua, duke u thënë operatorëve “ne kemi nevojë për ndihmë menjëherë”.

Gloria Allred tha në fund të tetorit, “Ne po kryejmë hetimin tonë për atë që ndodhi sepse ka shumë pyetje pa përgjigje. [Mamie] ka informacione dhe prova të cilat ajo beson se do të jenë të dobishme në këtë hetim”

Javën e kaluar, u njoftua se Alec po paditet gjithashtu nga Rust gaffer, Serge Svetnoy, i cili e emëroi atë në një ankesë për neglizhencë të përgjithshme.

Artikuj të ngjashëm