A po shpërbëhet përsëri grupi ABBA?

By

Pavarësisht se ka muzikë të re dhe një turne të supozuar që ndryshon industrinë në horizont, grupi ABBA ka njoftuar se ata po shpërbëhen përsëri.

“Kjo është ajo,” tha anëtari i supergrupit Benny Andersson, 74 vjeç, për The Guardian, në të njëjtën kohë duke folur për ribashkimin e shumëpritur 40-vjeçar të grupit, sa e mrekullueshme ishte të bësh muzikë përsëri së bashku dhe se si ata planifikojnë të mos e bëjnë më kurrë. “Duhet të jetë, e dini”.

Kjo ndarje e dytë është e ndryshme nga ajo që kishte grupi në vitin 1982: Kjo është miqësore (e para erdhi mes ndarjes në të gjithë grupin), por përfundimtare. Ndërsa Andersson “nuk tha në të vërtetë se ‘kjo është ajo’ në vitin 1982″, ai po e deklaron këtë tani.

“Kurrë nuk e thashë veten se ABBA nuk do të ndodhte më kurrë. Por unë mund t’ju them tani: Kjo është ajo, “deklaroi ai përfundimisht.

Albumi me 10 këngë “Voyage” muzika e parë e re e yjeve të popit të viteve ’70 në katër dekada, do të publikohet më 5 nëntor dhe biletat janë tani në shitje për një turne shoqërues, me të njëjtin emër, duke filluar nga viti 2022.

Formalisht një “rezidencë koncertesh”, shfaqja “Voyage” përfshin ndërtimin e një arene me 3000 persona, një bandë live prej 10 pjesësh, dhe 800 animatorë.

“Pra, ne e filmuam fjalë për fjalë ABBA-n, më pas Wayne McGregor mori të gjitha lëvizjet e tyre dhe i zgjeroi ato lëvizje në dyshe më të rinj të trupit, kështu që ju keni shpirtin e ABBA-së në këta trupa më të rinj, dhe ne i përziejmë të gjitha së bashku, por nuk është në 3D. Regjisori i filmit Baillie Walsh tha për The Guardian për ngjarjen që supozohet se ka ndryshuar pop. “Më dhanë këtë ndërtesë ku do të bënim një koncert live që nuk është hologram, ku njerëzit do të duan të vijnë përsëri dhe përsëri, me një ekran të sheshtë. Kjo ishte sfida ime më e madhe: Si mund ta bëjmë këtë përvojë gjithëpërfshirëse, një përvojë live, në thelb me një ekran të sheshtë?”

Tifozët mund të zbulojnë se për çfarë po flet saktësisht duke filluar nga 27 maj 2022, kur “Voyage” e ABBA do të hapet në ABBA të re të Londrës.

Artikuj të ngjashëm