60 persona të lënduar në koncertin e Travis Scott dhe Kanye West! Çfarë ndodhi?

By

Pavarësisht nga tragjedia e ASTROWORLD që vrau shikuesit e koncertit pas një orteku njerëzor, Travis Scott mori kohën e tij për t’u përgatitur për një koncert të ri. Në fillim të kësaj jave, ai mori Kanye West në skenë për një koncert masiv në qytetin italian të Romës. Si rezultat, zhurma e turmës krijoi një tërmet të raportuar 1.3 në shkallën Rihter, por kjo nuk ishte gjithçka që shkaktoi ky koncert. Ashtu siç ndodhi gjatë turneut të ASTROWORLD, pjesëmarrësit e koncertit pësuan momente të vërteta kaosi, pasi shumë u plagosën nga një incident i madh. Shqetësimi në Circus Maximus ndodhi pranë Koloseut historik të Romës dhe njerëzit që jetojnë aty pranë filluan menjëherë të raportojnë për tërmetin.

Çfarë i shkaktoi 60 tifozët e lënduar?

Sipas një raporti nga TMZ, koncerti po shkonte mirë derisa dikush vendosi të spërkaste me piper një mori njerëzish. Kjo shkaktoi përhapjen e kaosit në të gjithë zonën dhe rezultoi në të paktën 60 njerëz që kishin nevojë për kujdes mjekësor. Gjithashtu, CNN raportoi se një 14-vjeçar u plagos pasi ra nga një mur që u ngjit. Kjo do të sjellë pasoja për Travis Scott, i cili kishte idenë të prezantonte koncertin e tij në Piramidat Egjiptiane të Gizës, por ai u mohua nga pushteti vendor. Ai duhej të kënaqej me koncertin pranë Koloseut të Romës, por edhe kjo doli të ishte një fatkeqësi. Pas raportimeve të shumta për kaos brenda koncertit, Drejtoresha e Parkut Arkeologjik të Koloseut Alfonsina Russo mori një vendim të diskutueshëm. Ajo u tha njerëzve në CNN se të gjitha koncertet në Circus Maximus janë të ndaluara, duke hyrë në fuqi menjëherë. Me përjashtim të operave dhe baleteve, asnjë artist nuk do të jetë në gjendje të prezantojë grupet e tyre muzikore në vendin historik. Circus Maximus pranë Koloseut të Romës konsiderohet një monument historik, jo një sallë koncertesh. Sipas qeverisë romake, këto koncerte rock ose hip-hop vënë në rrezik vendin historik. Për fat të mirë, nuk ka pasur ndonjë vdekje të raportuar dhe Travis Scott të paktën mund të jetë i qetë me këtë. Para kur ndodhi tragjedia ASTROWORLD, 10 persona humbën jetën në kaos.

Artikuj të ngjashëm