5 shenja që tregojnë se jeni një çift i keq

By

Dashuria është… e çuditshme. Duhet të dini se dashuria mund të lëndojë dhe manipulojë gjithashtu. Të gjitha i bën në emër të vetes.

Tani, nuk po them që të gjitha marrëdhëniet përfundimisht përfundojnë në zemërim, ose se kushdo me të cilin jeni është gati t’ju manipulojë për përfitimet e tyre personale – por ju jeni një zonjë shefe dhe koha juaj është shumë e çmuar dhe e vlefshme për ta shpenzuar atë duke pyetur veten nëse kjo marrëdhënie e keqe është e duhura për ju.

Këtu janë 5 shenja që tregojnë se jeni një çift i keq:

1. Njëri prej jush është posesiv ose kontrollues

Ka një kufi të hollë midis të qenit mbrojtës dhe posesiv. Është bukur të ndihesh sikur dikush po kërkon për ty, veçanërisht dikush që e do. Ngacmimet mes miqve mund të jenë normale, dhe nëse ky është lloji i marrëdhënies që keni me miqtë tuaj, atëherë ai thjesht mund të përpiqet të përshtatet në atë dinamikë.

Nëse komentet e tij për mikun tuaj më të mirë kthehen nga të qenit i këndshëm në komente dinak, negative pa asnjë arsye, atëherë kjo do të ishte padyshim një flamur i kuq. Nëse ai gjykon ashpër miqtë tuaj, veçanërisht miqtë që i keni njohur shumicën e jetës suaj, ai mund të fillojë të sugjerojë që ju të mos shoqëroheni me ta.

Mbani në mend: partneri juaj nuk duhet të kontrollojë se me kë jeni miq ose me kë kaloni kohën tuaj!

2. Njëri prej jush i fshin qëllimet tjetrit

Ajo që bëni jashtë marrëdhënieve tuaja është po aq e rëndësishme sa ngjarjet që ndodhin në marrëdhëniet tuaja. Mbajtja në mendje e qëllimeve tuaja të karrierës është shumë e rëndësishme, veçanërisht kur e shihni marrëdhënien tuaj si një marrëdhënie afatgjatë. Është gjithashtu shumë e rëndësishme të respektoni dhe shtyni të tjerët të arrijnë qëllimet e tyre.

Të harrosh diçka që i ke thënë nuk është një fund, në fund të fundit, ne të gjithë kemi jetën tonë për të cilën duhet të shqetësohemi, por nëse gjithçka për të cilën keni qenë në gjendje të flisni është një ngjarje e mrekullueshme për të cilën po organizoni ekipi juaj në punë për tre muajt e fundit, dhe ai vazhdon të pyesë se çfarë është sa herë që e përmendni, mund të jetë më shumë se memorie e gabuar.

Edhe nëse qëllimet tuaja të karrierës nuk përputhen fare, nëse tjetri juaj i rëndësishëm nuk përpiqet të paktën të kujtojë prezantimin tuaj të madh në fund të muajit, ai nuk do të jetë i prirur të kujtojë gjërat e tjera të mëdha që ndodhin. në jetën dhe karrierën tuaj.

3. Njëri prej jush shkon në ekstrem për të provuar dashurinë tuaj

Është mirë të thuash “Nuk mund ta imagjinoj jetën time pa ty!”. Kur filloni të dëgjoni fraza si “Nëse ndonjëherë do të ndaheshim, do të vrisja veten” ose “Nuk do të kishte asnjë kuptim në jetën time pa ty”, gjithmonë merrni parasysh pasojat e atyre deklaratave.

Këto deklarata ekstreme të dashurisë, veçanërisht afër fillimit të një marrëdhënieje, mund të çojnë në shenja obsesioni dhe kontrolli në jetën tuaj, dhe shëndeti juaj mendor vlen shumë më tepër se kaq.

4. Njeri prej jush e godet tjetrin vazhdimisht

Kjo është një nga ato që më prekin më shumë.

Marrëdhëniet mbështeten në komunikimin e vazhdueshëm. Nuk e kemi fjalën për një lojë për lojë të ditës suaj, por t’i bëni të ditur partnerit tuaj se çfarë po ndodh, në mënyrë që ata të kuptojnë pse mund të mos jeni në gjendje të shihni njëri-tjetrin.

Nëse partneri juaj po ju pengon të anuloni natën tuaj sepse nuk e keni parë atë gjatë gjithë javës kur nuk i keni parë të dashurat tuaja për dy deri në tre javë, ai mund të jetë xheloz dhe mund të jetë koha për të folur me të për prioritetet kur bëhet fjalë për miqtë tuaj. Nëse ai vazhdon t’ju pengojë për të anuluar çdo gjë të vogël për të shkuar ta takoni, atëherë kjo është padyshim një flamur i kuq për t’i dhënë fund marrëdhënies.

5. Njëri prej jush është dominues në të gjitha fushat e jetës

Ndonëse të kesh një personalitet mashkull alfa nuk është një pengesë, domosdoshmërisht, varet nga mënyra se si ai u tregon ngjyrat e tij alfa mashkullore miqve të tij kur ju jeni të përfshirë.

Atij mund t’i pëlqejë të dijë se ai ka një kapje si ju dhe ju përdor për të pohuar dominimin mbi miqtë e tij. Ai mund ta bëjë këtë duke treguar vazhdimisht dashuri ndaj jush në biseda me miqtë e tij, duke bërë shaka për jetën tuaj intime, apo edhe duke tentuar një puthje pasionante para tyre.

Nëse veprimet e dominimit të partnerit tuaj në pjesë të tjera të jetës së tyre fillojnë të lexohen si të pakëndshme për ju, flisni! Nëse ai po kupton, shikoni nëse sjellja vazhdon. Nëse ai nuk është, ose ai vazhdon pavarësisht se ju thotë se do të ndalojë, atëherë është koha të pyesni nëse ai ju sheh më shumë si një të dashur apo si një peng.

Artikuj të ngjashëm