Vdes në moshën 77-vjeçare, komediani dhe aktori i njohur

By

Aktori-komediani John Witherspoon, i cili në mënyrë të paharrueshme ka luajtur babanë e Kubit të Akullit në filmat “Friday”, ka vdekur.

Image result for john witherspoon

Menaxheri i tij Alex Goodman konfirmoi që Witherspoon vdiq në Los Angeles në moshë 77 vjeçare. Asnjë shkak i vdekjes nuk u bë i ditur.

 

Aktori pati një karrierë të frytshme, duke bashkë-interpretuar në tre filma Friday, duke u shfaqur në serialin televiziv The Wayans Bros dhe duke luajtur gjyshin në serialin e animuar The Boondocks. Rolet e tij në film përfshinin Vampire në Brooklyn dhe Boomerang, dhe ai ishte një mysafir i shpeshtë në Late Show me David Letterman.

Image result for john witherspoon friday

Për shumë njerëz, roli i tij më i njohur ishte Pops, babai i Ice Cube në komedinë e rreptë Friday dhe dy vazhdimet e tij, duke luajtur një baba të papërpunuar, por i dashur, duke u përpjekur për ta udhëhequr djalin e tij që të ishte më i mirë.

 

Shumë kolegë të tijë kanë shprehur ngushëllimet e tyre familjes dhë komuniteti artistik.

 

Burimi: Guardian.com

Artikuj të ngjashëm