Ushtrimet mund t’ju ndihmojnë që të bëni gjumë më të mirë

By

Shumë njerëz kanë vështirësi të flenë, apo edhe zgjohen të shqetësuar.

Një studim i kohëve të fundit nënvizon lidhjen midis cilësisë së gjumit, planifikimit ditor dhe rolit vendimtar të stërvitjes.

Sipas ekspertëve, angazhimi në aktivitet fizik rrit prodhimin e endorfinës, neurotransmetues që veprojnë si ngritës natyral të humorit, duke ndihmuar në zbutjen e ndjenjave të trishtimit ose ankthit që mund të ndërhyjnë edhe në gjumë, shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.tv.

Ata thanë se stërvitja promovon cilësi më të mirë të gjumit duke rregulluar ritmin e trupit dhe duke reduktuar nivelet e stresit, madje edhe duke e bërë më të lehtë procesin e rënien në gjumë.

Ushtrimet e rregullta janë të lidhura me gjumë më të thellë dhe më rikuperues, duke çuar në një ndjenjë më të freskët edhe pas zgjimit.

Të qenit fizikisht aktiv gjatë ditës mund të çojë në ndjenjën më të lodhur fizikisht gjatë natës, duke lehtësuar kështu rënien në gjumë.

Artikuj të ngjashëm