Si të fillojmë mëngjesin më shpejtë dhe lehtë

By

Qoftë nëse je një person i tipit “fleni gjumë dhe shijoni 10 minuta më shumë gjumë” ose “lëvizni nëpër Instagram me sytë mezi hapur” – dalja nga zona juaj komode e gjumit ndonjëherë mund të jetë një vështirësi. Pra, ju e keni nxjerrë veten nga shtrati dhe tani jeni gati për të filluar ditën, apo jo? Nuk është aq e lehtë, ne e dimë. Por sa më shpejt të vendosni një rutinë mëngjesi, aq më shpejt do të filloni të prisni me padurim kohën e ngritjes dhe shkëlqimit në vend që t’i frikësoheni.

Përfitimi maksimal nga koha juaj në mëngjes siguron që po e filloni ditën e lirë me notën e duhur dhe krijon një nga zakonet më produktive për të jetuar. Ne sot po ndajmë 10 mënyra për të kursyer kohë në mëngjes, në mënyrë që të mund të shpenzoni më shumë përpjekje duke u fokusuar në ditën pozitive që keni përpara.

  • Filloni mëngjesin tuaj një natë më parë duke zgjedhur veshjen tuaj ose të paktën duke menduar se çfarë planifikoni të vishni ditën tjetër (bëjeni këtë edhe për fëmijët tuaj nëse keni fëmijë).
  • Nëse keni fëmijë, përgatitni mëngjesin dhe drekën një natë më parë.
  • Paketoni çantat e punës dhe palestrës një natë më parë (dhe bëni gati shishen e ujit të ripërdorshëm dhe të mbushur në frigorifer që ta kapni dhe të shkoni).
  • Lëreni gjithçka që shqetësoheni se do të harroni pranë derës, në mënyrë që të mos e humbni gjumin duke u stresuar për të kujtuar gjërat e rëndësishme.
  • Vendosni alarmin tuaj disa minuta më herët se sa duhet të zgjoheni për t’i dhënë vetes kohë për të medituar dhe thjesht për të shijuar vetminë.
  • Para se të shkoni për të fjetur, bëni një listë kontrolli mendore ose fizike duke i dhënë përparësi planeve për ditën e nesërme.
  • Përdoreni peshkirin për flokët që thahen shpejt pas dushit dhe mbajeni atë ndërsa vendosni grimin dhe visheni.
  • Flini në këllëf jastëku mëndafshi për të minimizuar kohën në mëngjes, dhe nëse keni flokë më të gjatë, flini me gërsheta, në mënyrë që thjesht t’i hiqni dhe të shkoni në mëngjes.

Artikuj të ngjashëm