Shtëpia e fundit e Marilyn Monroe shpëton nga shembja – të paktën për tani

By

Shtëpia në Kaliforni, ku Marilyn Monroe vdiq në vitin 1962, është shpëtuar nga prishja – tani për tani.

Pas një votimi unanim të këshillit të qytetit, kolonialisti spanjoll në Brentwood – pronari i të cilit, Glory of the Snow Trust, kërkoi ta shkatërronte atë – u kursye përkohësisht, sipas Los Angeles Times.

“Menjëherë ekipi im dhe unë u nisëm në veprim. … Por për fat të keq, Departamenti i Ndërtimit dhe Sigurisë lëshoi një leje prishjeje përpara se ekipi im dhe unë të mund të ndërhynim plotësisht dhe ta zgjidhim këtë çështje,” tha anëtari i këshillit Traci Park në një konferencë shtypi të premten.

marilyn monroe house

Park vuri buzëkuq të kuq dhe stiloi flokët e saj të shkurtër biondë që t’i ngjanin yllit të “Some Like It Hot” – i cili u gjet i vdekur në shtrat në moshën 36-vjeçare – ndërsa ajo njoftoi se do të prezantonte një mocion që Helena Drive i pestë i vitit 12305 të konsiderohet si një monument kulturor historik.

The property was the only one Monroe ever owned.

“Unë jam këtu me ju sot si kujdestar i distriktit që është shtëpia e rezidencës përfundimtare të dashur të Marilyn Monroe. Unë jam edhe sot këtu si mbrojtës i historisë dhe trashëgimisë së pasur të qytetit tonë”, tha ligjvënësi.

Zyra e Burimeve Historike të qytetit do të hulumtojë, vlerësojë dhe analizojë situatën përpara se Komisioni Historik Kulturor t’i bëjë një rekomandim këshillit të qytetit, raportoi Times, duke shtuar se procesi duhet të përfundojë brenda 75 ditëve. /Prive.al

Councilmember Park said that “each detail of the home, from its wooden beam ceilings to the tiles, were handpicked by Monroe and served as a touching reminder of her final days.

Artikuj të ngjashëm