Shmangni me këto këshilla shtimin e peshës gjatë sezonit të festave

By

Shtimi i peshës gjatë pushimeve është një shqetësim i zakonshëm për shumë të rritur.

Pushimet e ndryshme sezonale mund të nxisin ngrënien e tepërt, sjelljen sedentare dhe konsumimin e ushqimeve të pasura me kalori.

Në fakt, midis mesit të nëntorit dhe mesit të janarit, të rriturit në shoqëritë perëndimore fitojnë mesatarisht 0,5 kg.

Kjo mund të mos duket shumë, por shumica e njerëzve nuk e humbin këtë peshë shtesë.

Prandaj, pushimet – pavarësisht nga koha e vitit – mund të jenë një nga kontribuesit më të mëdhenj në shtimin tuaj total vjetor të peshës.

Thënë kështu, shtimi i peshës gjatë pushimeve nuk është i pashmangshëm.

Këtu gjeni disa këshilla për t’ju ndihmuar të shmangni shtimin në peshë gjatë sezonit të festave.

 1. Jini aktiv me familjen dhe miqtë
 2. Hani mençur, meze të lehta!
 3. Kontrolloni sasinë e racionit tuaj
 4. Praktikoni të ushqyerit e ndërgjegjshëm
 5. Flini shumë gjumë
 6. Kontrolloni nivelin e stresit
 7. Mbani vaktet e ushqimit të balancuara me proteina
 8. Përqëndrohuni në fibra
 9. Limitoni sasinë e desertëve
 10. Kufizoni kaloritë e lëngshme
 11. Përdorni pjatë më të vogël
 12. Modifikoni recetat tuaja
 13. Kontrolloni peshën tuaj rregullisht

Artikuj të ngjashëm