Shenjat që tregojnë se po shëroheni nga trauma

By

Shërimi nga trauma dhe nga kohët e vështira është një udhëtim drejt vetvetes. Kur shikoni nga brenda dhe kuptoni se çfarë keni nevojë dhe çfarë doni për të mirën tuaj, filloni të ndërmerrni udhëtimin për të qenë një person më i mirë dhe për të jetuar një jetë më të mirë. Trauma emocionale dhe mendore që ju prek mund të jetë shumë e vështirë ndonjëherë dhe mund të ju duhet shumë kohë për t’u shëruar, por kur jeni në rrugëtimin e shërimit, ju filloni të kuptoni se paqja dhe realizimet mund të sjellin shumë mirësi. Shërimi është gjithashtu një proces shumë personal – njerëzit në jetën tuaj mund të ju ndihmojnë ta bëni udhëtimin, por vetëm ju mund ta ndieni dhe ta bëni atë siç doni.

Psikologja Nicole LePera ndau disa shenja që tregojnë se jeni në procesin e shërimit. Ato janë si më poshtë:

Introvert: Shërimi mund të ju bëjë introvertë. Papritur, nuk ju pëlqen më kaosi. Ju mësoni t’i merrni gjërat ngadalë dhe të kënaqeni duke kaluar kohë me veten, duke mësuar gjëra të reja dhe duke investuar në rritjen tuaj.

Marrëdhëniet: Teksa filloni të ndryshoni, marrëdhëniet që keni me njerëzit gjithashtu fillojnë të ndryshojnë. Nuk ju inkurajojnë më marrëdhëniet toksike dhe prania e njerëzve toksikë në jetën tuaj. Prandaj, kjo krijon hapësirë për marrëdhënie të reja dhe njerëz të shëndetshëm për të hyrë në jetën tuaj dhe për ta përmirësuar atë.

Të hutuar: Shërimi është gjithashtu konfuz ndonjëherë – kështu që ju filloni të bëni hapa bebesh dhe të mësoni të përqafoni ndryshimin që po kaloni.

Guximi: Hapi kryesor i shërimit është të kuptuarit e traumës që keni kaluar. Pranimi i traumës e bën më të lehtë shërimin. Mësoni t’i shihni gjërat ashtu siç kanë qenë dhe ta kuptoni më mirë plagën. Kjo ju ndihmon të shëroheni më mirë.

Modelet: Modelet futen në mendjen tuaj pavetëdije dhe ndonjëherë ktheheni në modelet e vjetra.

Artikuj të ngjashëm