Rita Ora flet për vështirësitë e gruas në industri

By

Në një intervistë të fundit, Rita Ora ka folur në lidhje me partneritetin e saj me ShoeDazzle për të filluar Fondin Gratë e së Ardhmes, një investim prej $ 100,000 që do të jepet në grante për tre gra që punojnë në industri krijuese.

Megjithëse u rrit në Londër, ajo u lind në Kosovë, nga prindër shqiptarë dhe ka qenë e hapur për fëmijërinë e saj si refugjate. Ajo shpesh po mbështet organizata bamirësie, duke përfshirë avokimin për UNICEF U.K.

“Jam shumë e lumtur që më pyete për këtë”, tha ajo për fondin. “Është me të vërtetë e rëndësishme, sepse ka kaq shumë sfida që vijnë nga të qenit grua në një fushë krijuese. E di që kam luftuar me shumë gjatë këtyre viteve. Shpesh jemi larguar nga puna dhe ndonjëherë nuk jemi marrë aq seriozisht. Ka nga ata që nuk mendojnë se kemi atë që duhet për ta arritur dhe shpesh nga ne kërkohet që të kompromentojmë vizionin tonë”

“Përfaqësimi në pozicionet kryesore në industritë krijuese është gjithashtu një çështje. Anshtë një çështje në çdo industri. Kjo është arsyeja pse Fondi i Grave të Ardhmërisë është me të vërtetë i rëndësishëm për mua. Ka të bëjë me krijimin e mundësive për gratë që janë atje duke i dhënë gjithçka çdo ditë. Duke vendosur këtë fond, ne jemi duke krijuar një ndryshim në kohë reale dhe duke bërë një ndryshim në jetën e njerëzve”, përfundon ajo. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm