Pushimi seksual a është i dobishëm për jetën tonë seksuale?

By

Sot, ne po hetojmë një pyetje të vjetër: nëse nuk e bëjmë, a e humbisni atë në të vërtetë? 

A jemi shumë të sigurt që jo? Por do të ishte mirë të merrje konfirmim nga një ekspert aktual në këtë fushë. Kështu që Poosh kontaktoi seksologen dhe mentoren globale Juliet Allen për të ndihmuar. Të gjithë, merrni frymë lehtësuese – është një lajm i mirë. Në fakt, Juliet madje thotë se një pushim seksual mund të jetë i dobishëm për jetën tonë seksuale. Oooh la la, na trego më shumë.

Ja çfarë ka për të thënë Juliet: duke e përdorur ose duke e humbur.

“Të bësh seks është njësoj si të ngasësh një biçikletë: sapo të rikthehesh përsëri, shumë shpejt do të marrësh dorën e ngasjes përsëri. Të kesh një pushim nga seksi nuk do të thotë se do të humbasësh mojo-n ose kontaktin tënd të veçantë”.

“Në fakt, një pushim nga seksi mund të jetë me të vërtetë i vlefshëm sepse na jep një mundësi për t’u rilidhur me veten dhe për të mbushur filxhanin tonë me aktivitete të tjera të mbushura me kënaqësi në jetë. Gjithashtu na jep një mundësi për t’u përqëndruar në aspekte të tjera të shëndetit tonë mendor dhe fizik, të cilat shpesh futen në fund të listës kur jemi duke u angazhuar në shumë seks – veçanërisht nëse nuk është seksi vërtet transformues.

“Pas kohës së pushimit dhe kohës për të reflektuar, ne jemi në gjendje t’i qasemi seksit me energji dhe ide të reja. Pra, mos kini frikë nga një pushim. Dhe mos u shqetësoni nëse tani, thjesht nuk po merrni asnjë. Koha juaj do të vijë përsëri dhe gjërat do të përmirësohen vetëm nga këtu”.

Dhe, nëse jeni kurioz se si një periudhë e gjatë e thatë mund t’ju ndikojë fiziologjikisht ju, dëgjoni: Ne jemi ende të paqartë. Ndjeshmëria jonë nuk bie papritmas, ose nuk zhduket fare.

Natyrisht, muret vaginale janë shumë elastike dhe muskulare. Dhe guxojmë të përmendim muskulin më të nxehtë të viteve të fundit… dyshemenë e legenit? Këto grupe muskujsh duhet të punohen si çdo muskul tjetër, por ju nuk keni nevojë për një partner për t’ju ndihmuar me këtë. Ka shumë ushtrime për të që mund të bëni për ta mbajtur atë zonë të tonifikuar dhe, pra, reaguese.

Sa i përket mureve vaginale – ato zgjerohen natyrshëm kur zgjohen, pavarësisht nëse loja juaj me veten është e jashtme apo e brendshme. Pra, tkurrja dhe zgjerimi gjatë dashurisë ndaj vetvetes është po aq i mirë sa gjëja e vërtetë, për sa i përket vaginës suaj.

Herën tjetër që do të zgjidhni të kurvëroheni në mënyrë konsensuale me një filan me shumë fat, gjërat mund të ndihen paksa të shtrënguara në fillim. Por kujtesa e muskujve do t’ju shërbejë shumë mirë në fund (të lumtur), kështu që presioni i mirëfilltë (dhe fizik) për t’u hedhur vazhdimisht të jetë një ngarkesë nga mendja juaj. Ju po kaloni mirë.

Artikuj të ngjashëm