Po rritet numri i burrave beqarë dhe të vetmuar! Pse?

By

Dështimi shoqëror për t’u mësuar djemve të rinj rëndësinë e komunikimit ka rezultuar në një numër në rritje të meshkujve të vetmuar dhe beqarë, ka zbuluar një studim i ri.

Numri i këtyre burrave po rritet, ka shkruar psikologu amerikan Greg Matos, teksa ata luftojnë për të përmbushur standardet më të larta të takimeve të grave.

Matos ka raportuar se burrat duhet të adresojnë një “deficit të aftësive” pasi gratë kërkojnë partnerë që janë “të disponueshëm emocionalisht, komunikues të mirë dhe ndajnë vlera të ngjashme”.

Psikologu pohon se ka zbuluar se problemi më i madh i meshkujve modernë është komunikimi.

Në një artikull të fundit të Psychology Today, Matos shkroi: “Dëgjoj tema takimesh të përsëritura nga gratë midis moshës 25 dhe 45 vjeç: Ata preferojnë burra që janë emocionalisht të disponueshëm, komunikues të mirë dhe ndajnë vlera të ngjashme.”

Ai pohoi se ka zbuluar se problemi më i madh i burrave modernë është komunikimi, i cili është “gjaku i jetës së dashurisë së shëndetshme dhe afatgjatë”.

Gjetjet e tij janë prodhuar pasi të dhënat tregojnë se si burrat janë shumica dërrmuese në aplikacionet e takimeve, që përfaqësojnë 62 për qind të përdoruesve, ndërsa shifrat e mbledhura në SHBA në vitin 2019 treguan se më shumë burra se gra ishin beqarë.

Dr Matos tha se shoqëria nuk arrin t’u mësojë djemve të rinj rëndësinë e komunikimit, gjë që ka rezultuar në rritjen e numrit të meshkujve beqarë pa dashje.

“Gjatë 30 viteve të fundit, burrat janë bërë një pjesë më e madhe e atij grupi në rritje të beqarëve afatgjatë,” shpjegoi psikologu.

“Dhe ndërsa në fakt nuk keni nevojë të jeni në një lidhje për të qenë të lumtur, burrat zakonisht janë më të lumtur dhe më të shëndetshëm kur janë partnerë.”

Të dhënat tregojnë për ndryshimet shoqërore që kanë ndodhur në dekadat e fundit, të cilat lejojnë shumë më tepër gra të bëjnë zgjedhje të informuara për marrëdhëniet e tyre. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm