Për herë të parë, Selena Gomez zbulon diagnozën e shëndetit të saj mendor

By

Selena Gomez dhe Miley Cyrus patën një bisedë virtuale në të cilën Gomez zbuloi se kohët e fundit ajo ishte diagnostikuar me çrregullim bipolar*.

Dy ish-yjet e Disney u shfaqën në shfaqjen në Instagram të Cyrus “Bright Minded”, ku Gomez foli hapur për shëndetin e saj.

“Kohët e fundit, unë shkova në një nga spitalet më të mira mendore në Amerikë, Spitalin McLean dhe diskutova që pas vitesh duke kaluar shumë gjëra të ndryshme, kuptova se isha bipolare,” tha Gomez. “Dhe kështu, kur u njoha me më shumë informacion, në të vërtetë më ndihmon. Nuk më tremb kur di gjithçka.”

*Një çrregullim i shoqëruar me episodet e lëkundjeve të humorit duke filluar nga uljet depresive deri në ngritjet manike. Shkaku i saktë i çrregullimit bipolar nuk dihet, por një kombinim i gjenetikës, mjedisit, dhe strukturës së trurit të ndryshuar mund të luajë një rol. Episodet maniake mund të përfshijnë simptoma të tilla si energji e lartë, nevoja e zvogëluar për gjumë dhe humbje e prekjes me realitetin. Episodet depresive mund të përfshijnë simptoma të tilla si energji e ulët, motivim i ulët dhe humbje e interesit në aktivitetet e përditshme. Episodet e humorit zgjasin nga disa ditë deri në disa muaj dhe gjithashtu mund të shoqërohen me mendime vetëvrasëse. Trajtimi është zakonisht i përjetshëm dhe shpesh përfshin një kombinim të ilaçeve dhe psikoterapisë.

 

Artikuj të ngjashëm