“Pele” shtohet në fjalorin portugez, ja cfarë nënkupton fjala që nderon legjendën e futbollit

By

Nëse keni nevojë ndonjëherë për një kujtesë se sa i mirë ishte Pelé në futboll, thjesht kërkoni emrin e tij në një fjalor portugez.

Legjenda e futbollit brazilian, e cila u nda nga jeta në dhjetor, është shtuar në botimin portugez të fjalorit Michaelis si një mbiemër për të përshkruar dikë ose diçka “të pazakonshme”.

Lëvizja vjen pasi një fushatë “Pelé në fjalor”, e organizuar nga Fondacioni Pelé dhe SporTV, fitoi më shumë se 125,000 nënshkrime.

Një përkufizim i “Pelé” në fjalorin Michaelis tani thotë: “Çfarë ose kush është jashtë zakonit, çfarë ose kush për shkak të cilësisë, vlerës ose epërsisë së tyre nuk mund të barazohet me asgjë ose askënd, ashtu si Pelé, pseudonimi i Edsonit. Arantes do Nascimento (1940-2022), konsiderohet si atleti më i madh i të gjitha kohërave; e jashtëzakonshme, e pakrahasueshme, unike.

“Shembuj: Ai është Pelé e basketbollit, ajo është Pelé e tenisit, ajo është Pelé e dramaturgjisë braziliane.” /Prive.al

Artikuj të ngjashëm