Pas shumë vitesh, Brad Pitt dhe Angelina Jolie arrijnë në një marrëveshje

By

Lufta midis Brad Pitt dhe Angelina Jolie ka qenë divorci më i gjatë – dhe më i hidhur – i famshëm në kujtim.

Por vetëm dy javë pasi një dosje ligjore që akuzoi Pitt për ngacmim dhe sjellje të paligjshme mbi vreshtin që ata zotëronin bashkë, mund të zbulohet se paqja – po, paqja – më në fund mund të jetë në horizont.

Të dy Pitt, 59 dhe Jolie, 48, kanë rënë dakord për ndërmjetësim që mund të zgjidhë luftën e tyre.
Dokumentet e paraqitura javën e kaluar në mosmarrëveshjen e vreshtit tregojnë se të dy yjet kanë rënë dakord për ndërmjetësimin si një metodë alternative për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve mbi Chateau Miraval – në vend që çështja të shkojë në gjykatë.

Jolie ka thënë gjithashtu se është e gatshme të marrë pjesë në një konferencë zgjidhjeje.
Për më tepër, mund të zbulohet se Pitt ka emëruar një ‘administrator të përkohshëm’ në Chateau Miraval në një përpjekje për të zgjidhur luftën midis tij dhe rusëve, Jolie ia shiti pjesën e saj të vreshtit.

Ky transaksion ndezi paqartësitë aktuale.

Lëvizja, me sugjerimin e Pitt, synon të mbrojë biznesin shumë të suksesshëm të verës, të cilin ai ka ndihmuar në ndërtimin, në bashkëpunim me prodhuesit francezë të verës Famille Perrin.

Ajo do të shohë një figurë të pavarur të vijë për të vlerësuar kantinë dhe mënyrën se si ajo drejtohet dhe (shpresohet), me kalimin e kohës, të lehtësojë negociatat midis Pitt dhe Nouvel – kompania e investimeve që ish-i i tij ia shiti shefit të Stolit, Yuri Shefler.

Një burim francez konfirmon lëvizjen, duke thënë: “Në funksion të mosmarrëveshjes midis Nouvel LLC (kontrolluar nga bosi i Stoli, Yuri Shefler) dhe Mondo Bongo LLC (kontrolluar nga Brad Pitt), Chateau Miraval dhe drejtori i saj kanë kërkuar dhe kanë marrë emërimin e një administratori i përkohshëm nga Gjykata Tregtare e Draguignan (Francë), për t’i mundësuar kompanisë dhe drejtorit të saj që të vazhdojnë të rrisin biznesin dhe partneritetin e saj thelbësor me familjen Perrin derisa një mosmarrëveshje e tillë të zgjidhet, në interes të Château Miraval, drejtorëve, punonjësve të saj, partnerët dhe filialet.’

Pitt dhe Jolie blenë Chateau Miraval, një pronë prej 1300 hektarësh në jug të Francës, në vitin 2008.
Në vitin 2013 ata filluan një biznes të prodhimit të verës atje me familjen Perrin – prodhuesit kryesorë të verës organike nga Lugina e Rhone Jugore.

Çifti madje u martuan në pronë në vitin 2014.

Ana e verës ishte një sukses pothuajse i menjëhershëm, me Chateau Miraval Rose që u rendit më e mira në botë nga shumë ekspertë (përfshirë revistën Wine Spectator). Fitimet u rritën nga rreth 1 milion € në 2013 në rreth 15 milion € në 2022.

Por në vitin 2016, pas një incidenti mes Pitt, Jolie dhe fëmijëve të tyre në një udhëtim me avion nga Franca në Kaliforni, Jolie bëri kërkesë për divorc.

Që atëherë ka pasur përleshje – për kujdestarinë e fëmijëve dhe paratë.

Në prill 2019, divorci ishte ‘i dyfishuar’ – një lëvizje që zgjidh martesën duke lejuar që mosmarrëveshjet e tjera të vazhdojnë.

Në vitin 2022, Pitt filloi një veprim ligjor kundër Jolie për shitjen e interesit të saj në Chateau Miravel tek oligarku rus Shefler. Ai kishte shpresuar ta blinte vetë dhe tani po kërkon të anulojë shitjen.
Ndërkohë, avokatët e Nouvel pretenduan dy javë më parë se Pitt kishte ‘plaçkitur’ biznesin e verërave dhe duke e përdorur atë si ‘arkat e tij personale’ për ‘projekte kotësie’. Ata po kërkojnë 350 milionë dollarë dëmshpërblim.

Pitt, u përshkrua në dosjen e mëparshme gjyqësore si një “ngacmues” i cili ka vepruar emocionalisht, në mënyrë irracionale dhe “në fund të paligjshëm” mbi vreshtin ku ai dhe Jolie ishin martuar.

U tha nga avokatët e Nouvel se Jolie duhej të shiste biznesin sepse pas grindjes në gjendje të dehur në një avion privat që i dha fund martesës së tyre në vitin 2016, ajo ishte ‘e pakëndshme’ duke u përfshirë në shitjen e alkoolit.
Dokumenti pretendonte se gjashtë fëmijët e tyre ishin aq të traumatizuar nga ai incident në aeroplan – i përshkruar në detaje të plota, saqë ata nuk kanë qenë në gjendje të kthehen në Chateau Miraval që atëherë.

Dokumentet pretendonin se Pitt kishte drejtuar një fushatë ‘gazlighting’ e cila sugjeronte se imazhi i markës ishte dëmtuar nga lidhja e saj me Yuri Shefler të Stoli, i cili bleu pjesën e Jolie.

Në fakt, shkruanin avokatët e Nouvel, rreziku i dëmtimit të markës vinte nga imazhi i dëmtuar i Pitt. Pitt u ftua troç të ‘dukej në pasqyrë’.

Pitt u akuzua për përdorimin e një marrëveshjeje me Jolie mbi asetin si ‘levë’ duke i ofruar termat e saj ‘pilula helmuese’ në një përleshje pasi ajo ngriti akuza për abuzim në familje gjatë betejës së tyre për kujdestari.

Në dosje thuhej gjithashtu se kompania Chateau Miraval nuk kishte shlyer 40 milionë dollarë kredi dhe se Jolie kërkoi të shiste kompaninë për të ‘arritur likuiditet’ – një pohim i habitshëm duke pasur parasysh karrierën e saj të gjatë dhe të suksesshme në Hollywood.

Artikuj të ngjashëm