Netflix po humb abonentë çdo ditë e më shumë dhe kjo mund të jetë arsyeja

By

Netflix ka humbur 200,000 abonentë në SHBA në tremujorin e parë të 2022, duke shënuar rënien e parë të klientëve në më shumë se një dekadë, njoftoi kompania të martën.

Ai ia atribuoi humbjet faktorëve të tillë si konkurrenca më e fortë, konflikti Ukrainë-Rusi dhe ndarja e fjalëkalimeve.

Në një letër drejtuar aksionerëve, kompania argëtuese tha se mbështetej në ndarjen e fjalëkalimeve brenda familjeve për të nxitur rritjen që në fillim, por se përveç 222 milionë abonentëve të saj që paguajnë, tani ka rreth 100 milionë familje që përdorin llogarinë e dikujt tjetër.

“Ne jemi përpjekur gjithmonë ta bëjmë të lehtë ndarjen brenda familjes së një anëtari, me veçori si profile dhe transmetime të shumta,” tha Netflix në deklaratën e tij. “Ndërsa këto kanë qenë shumë të njohura, ato kanë krijuar konfuzion se kur dhe si mund të ndahet Netflix me familjet e tjera.”

Kompania tha se e sheh popullaritetin e ndarjes së fjalëkalimeve si një mundësi për të kthyer më shumë shikues në klientë me pagesë. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm