Nëse përdorni ndonjë nga këto fraza çdo ditë dëshmon se keni një lidhje të lumtur

By

Çdo marrëdhënie ka pikat e saj të vështira. Por ajo që me të vërtetë ka rëndësi është se si ju dhe partneri juaj ndërveproni rregullisht.

Çiftet më të lumtura nuk e shmangin konfliktin – ata e drejtojnë atë duke folur me njëri-tjetrin me vlerësim dhe respekt. Fatkeqësisht, shumë martesa përfundojnë për shkak të komunikimit të dobët dhe mungesës së vullnetit për të ndryshuar.

Pra, nëse përdorni ndonjë nga këto fraza me partnerin tuaj, marrëdhënia juaj është më e suksesshme se shumica e të tjerave:

“E vlerësoj përpjekjen tënde.”

Është joshëse të përqendroheni tepër në gjëra që nuk ju pëlqejnë tek partneri juaj dhe t’i vini në dukje ato në çdo rast që ju jepet.

Por është e rëndësishme të theksohen të mirat në veprimet e tyre. Çiftet e lumtura shprehin mirënjohje për përpjekjet e njëri-tjetrit. Është një mënyrë e shkëlqyer për t’i bërë të gjithë të ndihen të vlerësuar.

“Ti më pëlqen”.

Çiftet më të shëndetshme jo vetëm që e duan njëri-tjetrin, por edhe e pëlqejnë njëri-tjetrin.

Të duash dikë është një ndjenjë e fortë dashurie; pëlqimi është t’i shohësh ata ashtu siç janë dhe të pranosh atributet që të pëlqejnë tek ata.

“Më ndihmo ta kuptoj më mirë këtë.”

Ne të gjithë kemi bindje, dobësi, vlera dhe besime të ndryshme që formojnë mënyrën se si mendojmë se marrëdhëniet duhet të funksionojnë.

Nëse partneri juaj reagon ndaj një situate në një mënyrë që ju nuk e kuptoni, t’i thoni se doni ta njihni më mirë është çelësi për zgjidhjen e konfliktit dhe lidhjen në një nivel më të thellë.

“Po dëgjoj…”

Mosmarrëveshjet janë të pashmangshme, por është e rëndësishme që të mbështesni njëri-tjetrin përmes dëgjimit aktiv.

Ju duhet të jeni të gatshëm të pezulloni dëshirën tuaj për të qenë “të drejtë” ose për të kuptuar pikën tuaj – aq sa për të dëgjuar dhe ndjerë perspektivën e partnerit tuaj.

“Më vjen keq / Më fal”

Kur gjërat nuk shkojnë siç duhet ose siç është planifikuar, çiftet e shëndetshme e dinë se të dy partnerët luajnë një rol në situatë.

Marrja e përgjegjësisë për rolin tonë në ato konflikte – dhe kërkimi i sinqertë i faljes – është thelbësore për riparimin e përçarjeve.

“Të kam falur. Ma fal edhe ti mua?”

Falja është e vështirë. Kërkon të jesh i pambrojtur, të heqësh dorë nga diçka që të ka shkaktuar dhimbje dhe të ndryshosh ndjenjat ndaj partnerit.

Por studimet kanë treguar se çiftet që praktikojnë faljen kanë më shumë gjasa të gëzojnë marrëdhënie më të gjata dhe më të kënaqshme.

“Le të argëtohemi!”

Nëse mund të gjeni humor (ose ta ngacmoni njëri-tjetrin) gjatë momenteve të tensionuara, marrëdhënia juaj mund të jetë më e fortë nga sa mendoni.

Çiftet më të lumtura janë në gjendje të thyejnë tensionin dhe të rikalibrojnë gjendjen shpirtërore duke gjetur vend për një buzëqeshje autentike, një shaka pa kuptim ose një shaka të lehtë.

“Të dua.”

Kjo është e thjeshtë, por gjithmonë ia vlen të kujtohet. Shprehja verbale e dashurisë tuaj romantike për njëri-tjetrin e mban marrëdhënien gjallë. Dhe kur e thoni, sigurohuni që e keni parasysh vërtet.

Artikuj të ngjashëm