Në këtë universitet do të ketë një lëndë për Drake dhe The Weeknd!

By

Shkolla Krijuese e Universitetit Ryerson tani po ofron një kurs që do të thellohet në jetën dhe talentet muzikore të artistëve muzikorë të lindur në Toronto Drake dhe Weeknd, njoftoi universiteti në një njoftim për shtyp, shkruan CNN.

Kursi, i quajtur “Deconstructing Drake & The Weeknd”, (Shtjellimi i Drake & The Weeknd) do të ofrohet në semestrin e dimrit duke filluar nga janari 2022, sipas Ryerson Professor-In-Residence Dalton Higgins, i cili do të japë mësim në klasë.

“Është koha që ikonat tona kanadeze të repit dhe R&B të njihen dhe të kanonizohen në mënyrë akademike ose ndryshe,” tha Higgins. “Dhe është kritike për studiuesit dhe historianët të shqyrtojnë skenën muzikore të Torontos që lindi Drake/Weeknd dhe ndihmoi në krijimin e kushteve që ata të bëhen mega-të suksesshëm.”

Klasa do të ofrohet si një nga kurset kryesore për programin BA të Muzikës Profesionale të Shkollës Krijuese, “programi i parë universitar i muzikës profesionale ndërdisiplinore”, sipas universitetit. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm