Në cilën moshë bien më së shumti flokët?

By

ënia e flokëve është një shqetësim i zakonshëm me të cilin përballen shumë individë, veçanërisht kur hyjnë në të 40-at e më tej.

Shkaqet e rënies së flokëve pas të 40-tave janë të ndryshme, duke filluar kështu nga ndryshimet hormonale.

Luhatjet hormonale, veçanërisht një ulje e estrogjenit dhe progesteronit tek gratë dhe një rritje e dihidrotestosteronit tek burrat, mund të kontribuojnë në rrallimin dhe humbjen e flokëve.

Faktorët gjenetikë luajnë një rol të rëndësishëm në rënien e flokëve, por edhe marrja e pamjaftueshme e lëndëve ushqyese thelbësore, si vitaminat dhe mineralet, mund të ndikojë në shëndetin e flokëve.

Mangësitë ushqyese bëhen më të përhapura me kalimin e moshës dhe mund të kontribuojnë në rrallimin e flokëve.

Artikuj të ngjashëm