Lumturia është 7 orë e 6 minuta gjumë

By

Njerëzit janë me të vërtetë të lumtur kur bëjnë shtatë orë e gjashtë minuta gjumë.

Kështu është thënë në një studim të ri, të realizuar me 2,000 persona.

Tashmë e dimë që është një lidhje e fortë në mes të gjumit dhe lumturisë, megjithatë siç duket edhe minutat janë të rëndësishme.

Personat që kanë bërë më pak gjumë se 6 orë e 48 minuta nuk ishin të lumtur dhe gjatë tërë kohës janë të brengosur.

Shtatë orë është minimum i orëve të gjumit të rekomanduara për persona të rritur, por siç duhet të shtyjmë alarmin edhe për gjashtë minuta është gjë e mirë.

Ky studim gjithashtu tregoi se gratë kanë probleme më së shumti për të bërë një gjumë të rehatshëm.

Artikuj të ngjashëm