Lirohet nga burgu aktori i famshëm?

By

Aktori Jussie Smollett është liruar nga burgu.

Jussie-t iu dha mundësia të linte një kusht prej 150,000 dollarësh dhe të linte burgun gjashtë ditë pas dënimit të tij 150 ditor, sipas urdhrit të gjykatës të marrë nga E! News.

Avokati i Jussie-t po apelon për çështjen e tij, por gjykata e apelit tha se vendimi i tyre mund të përfundojë deri pas kohëzgjatjes së dënimit të Jussie-t, duke i bërë ata të japin “qëndrimin” e tij ose të ndalojnë në burg.

Fakti që Jussie u dënua për një krim jo të dhunshëm peshoi gjithashtu në vendim, sipas urdhrit.

Në rast se Jussie humbet apelin e tij, aktori do të vuajë dënimin e tij të lëshuar më 10 mars nga e para.

Pas urdhrit, Jussie u pa duke u larguar nga burgu dhe duke u futur në një SUV të mërkurën në mbrëmje. Ai nuk foli me gazetarët.

“Ne jemi ankuar për trajtimin e pabarabartë të afrikano-amerikanëve në sistemin gjyqësor, pavarësisht se çfarë mendoni për këtë çështje. Disa njerëz mund të mendojnë se zoti Smollett është fajtor. Unë nuk jam dakord,” u tha gazetarëve avokati i Jussie, Nenye Uche. “Por një pyetje e vërtetë është nëse burrat me ngjyrë duhet të mbyllen në burg për një krim të klasës së katërt. Turp për ju nëse mendoni se duhet. Ky është një turp. Është gabim”.

Avokati tha se Jussie nuk ka ngrënë për gjashtë ditë, por ka konsumuar vetëm ujë akull. “Ndoshta ai dinte shpirtërisht diçka që ne nuk e dinim”, shtoi ai.

Përtej 150 ditëve në burgun e qarkut, Jussie u dënua gjithashtu me 30 muaj provë për krime dhe u urdhërua të paguante rreth 120,000 dollarë si dëmshpërblim në qytet dhe një gjobë prej 25,000 dollarë.

Ylli i Empire u shpall fajtor në dhjetor 2021 për akuza të shumta për sjellje të çrregullt. Jussie u dënua për paraqitjen e një raporti të rremë në polici në vitin 2019, duke thënë se ai ishte viktimë e një krimi të dyshuar të urrejtjes. Në atë kohë, Jussie u tha hetuesve se dy burra me maska ​​e sulmuan atë duke i vendosur një lak rreth qafës dhe duke i derdhur kimikate teksa bërtisnin sharje homofobike dhe raciste.

Ndërsa një hetim pasoi më tej, zyrtarët arritën në përfundimin se Jussie kishte sajuar incidentin

“Unë nuk e bëra këtë,” tha ai javën e kaluar. “Dhe unë nuk jam vetëvrasës. Nëse më ndodh diçka kur hyj atje, nuk ia kam bërë vetes dhe këtë duhet ta dini të gjithë”.

Artikuj të ngjashëm