Kjo është bima mrekullibërëse për problemet me akne

By

Aknet janë një problem i zakonshëm i kujdesit të lëkurës në mbarë botën. Derisa është normale t’i kesh ato gjatë viteve të adoleshencës, aknet e të rriturve bëhen një problem, mund të jenë gjithashtu tregues të një gjendjeje shëndetësore themelore. Prandaj, është e këshillueshme që të kontrolloheni nga një mjek.

Megjithatë, nuk ka asnjë të keqe të mësosh për këshillat dhe truqet që mund të ndihmojnë në kontrollimin e tij dhe për të hequr qafe problemin fare. Kryesisht, aknet janë rezultat i zakoneve të dobëta të kujdesit të lëkurës dhe problemeve të të ngrënit. Një mënyrë jetese e ekuilibruar që përfshin ushqimin e pastër, qëndrimin e hidratuar dhe përdorimin e produkteve të duhura për kujdesin e lëkurës, së bashku me qëndrimin fizikisht aktiv, mund të ndihmojë.

Aloe vera është efektive dhe efikase me kosto. Përveç antioksidantëve, enzimave dhe vitaminave A dhe C, vetitë e tij anti-inflamatore janë jashtëzakonisht të forta, duke e bërë atë një trajtim premtues për aknet që manifestohen në njolla ​​inflamatore.

Aloe vera është e dobishme për pastrimin e butë të lëkurës. Është një antiseptik që parandalon përhapjen e baktereve. Në të gjenden polisaharide dhe gjiberelinë, të cilët përveçse ndihmojnë në rritjen e qelizave të reja, ato pakësojnë inflamacionin dhe skuqjen. Si një astringent, zvogëlon poret duke nxjerrë jashtë sebumin e tepërt, papastërtitë dhe mikrobet.

Si të përdorni aloe vera për aknet?

Gjeni një bimë aloe vera, prisni atë në gjysmë dhe duke përdorur një shtupë pambuku, aplikojeni drejtpërdrejt xhelin në puçërr tuaj. Ose blini një varietet në shishe nga një dyqan shëndetësor dhe aplikojeni atë sipas udhëzimeve të dhëna.

Provoni këtë metodë për 10-15 ditë për të parë rezultatet. Shtoje këtë në rutinën tënde të përditshme dhe shiko vetë efektet!

Ndërsa aloe vera nuk ka asnjë efekt anësor, sigurohuni që të mos jeni alergjik ndaj saj.

Artikuj të ngjashëm