Këto janë arsyet pse lëkura shkëlqen kur dashurohemi

By

Kur dikush dashurohet, thuhet se i shkëlqen lëkura dhe kjo gjë është e vërtetë.

Për këtë ka disa arsye, duke filluar nga oksitocina, që  njihet si “hormoni i lidhjes”.

Kur jeni duke përjetuar kontakt lëkurë më lëkurë me personin që doni, oksitocina do të bëhet e egër. Kjo është e mirë sepse kur nivelet e oksitocinës janë të larta, ato po rrisin aftësinë e trupit tuaj për t’u shëruar.

Kur trurit tuaj i mungon serotonina, ka më shumë shanse të jeni në ankth apo edhe në depresion.

Por, kur truri juaj ka shumë nga ky hormon i rëndësishëm, ai mund t’ju ndihmojë të hiqni qafe radikalet e lira duke qenë një antioksidant natyral i prodhuar në trupin tuaj.

Ky hormon është arsyeja pse ndiheni kaq të lehtë, të bukur dhe të lumtur kur jeni të dashuruar.

Artikuj të ngjashëm