Këshilla se si të bëheni një person i mëngjesit

By

Disa njerëz thjesht nuk lindin si një “person i mëngjesit” natyror. Thënë kjo, ju keni fuqinë për të ndryshuar mendimin tuaj dhe për t’u bërë një zog i hershëm – megjithëse do të duhet praktikë dhe një qëndrim pozitiv. Nëse jeni vërtet gati për rregullimin e stilit të jetesës, ne po ndajmë 11 mënyra për të ndryshuar këndvështrimin tuaj për zgjimin herët dhe për t’u bërë zyrtarisht një individ.

-Provoni këshillën e Kourt dhe këndoni këngën e saj “Good Morning, Good Morning” për të ndriçuar ditën tuaj.

-Folësja dhe autorja motivuese, Gabrielle Bernstein, ndau këshillën e saj me ne. “Mëngjesi është një kohë e shenjtë – është kur ne zgjedhim se si duam të shkojë pjesa tjetër e ditës. Përgatituni për të fituar duke e nisur ditën tuaj me një praktikë që e quan Metoda Ditore e Dizajnit. Është e lehtë për të bërë. Çdo mëngjes kur zgjoheni, hapni dritaren tuaj dhe përgjigjuni këtyre katër pyetjeve:

• Si dua të ndihem sot?
• Kush dua të jem sot?
• Çfarë dua të marr sot?
• Çfarë dua të jap sot?

Kur e bëni DDM-në një zakon në mëngjes, do të filloni të vini re se gjërat fillojnë të funksionojnë saktësisht siç keni planifikuar – ose se diçka edhe më e mirë ndodh.”

-Kjo këshillë duhet të jetë e qartë, por vendosni një orar më të hershëm për të fjetur në mënyrë që të zgjoheni duke u ndjerë të freskët dhe të çlodhur.

-Mbani celularin dhe laptopin jashtë mundësive (dhe definitivisht jo në shtrat). Kjo do t’ju detyrojë gjithashtu të dilni nga fletët tuaja për të fikur alarmin e telefonit.

-Në vend që të qëndroni të qetë në mëngjes, ngrihuni nga shtrati menjëherë kur zgjoheni. Më e lehtë për t’u thënë sesa për t’u bërë, por sapo ta keni zakon, do të shihni përfitimet produktive.

-Shmangni goditjen e snooze. Është një shpat i rrëshqitshëm, fundi i historisë.

-Pasi të lëvizni, praktikoni frymëmarrje të thella: trajneri rekomandon: “Vendosni kohëmatësin tuaj për pesë minuta, uluni kudo që të jeni, mbyllni sytë dhe fokusohuni në frymën që hyn dhe del. Ju mund të përsërisni një frazë ose mantrë në çdo frymëmarrje brenda/jashtë, ose të përqendroheni në hapësirën midis frymëmarrjeve. Nëse mendja endet, thjesht vëreni atë dhe, pa gjykuar, me butësi kthejeni mendjen në frymë”.

-Para se të shkoni për të fjetur, bëni një listë kontrolli mendore ose fizike duke i dhënë përparësi planeve për ditën e nesërme. Kjo do t’ju ndihmojë të vizualizoni atë që duhet të arrini në mëngjes

-Një bashkëpunëtore tjetër e Poosh, Erica Spiegelman, sugjeron: “Shpërblejeni veten. Jepini vetes një shpërblim të mirë kur të keni arritur një qëllim të vogël ose një moment historik”. Pasi të keni mbushur një javë zgjimi herët dhe të dilni nga shtrati, sigurohuni që të pranoni zakonin e ri të shëndetshëm që keni arritur.

-Planifikoni një stërvitje në mëngjes (edhe nëse ndiheni përtac) dhe inkurajoni veten të paraqiteni dhe ta lodhni atë. Ushtrimi në mëngjes rrit energjinë dhe përmirëson produktivitetin për ditën.

– Tërhiqni perdet tuaja mbrapa dhe lëreni dritën natyrale gjëja e parë në mëngjes.

Artikuj të ngjashëm